Над 18 млн. лв. за сметопочистването в Бургас през 2013-а

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:10 / 18.12.2012
1198
С 38 гласа "за" общинските съветници приеха новата план-сметката за сметопочистването в община Бургас, за която през 2013 година са предвидени 18 252 116 лева.
Едночасови, грозни спорове в местния парламент предшестваха приемането на разчетената сума. Основният въпрос, който открадна времето на съветниците беше разраства ли се Бургас или броят на жителите му намалява.

Различни представители на опозицията, предимно от НФСБ се интересуваха кое налага увеличението на предвидените средства, спрямо предходни години. Техните твърдения са, че в Бургас се плащат най-високите такси за отпадъци и отхвърлиха възможността градът да се е разраснал, а с него и нуждите от нови средства.

Кметът Димитър Николов определи обвиненията на съветниците от Национален фронт за спасение на България като неистина.

"Бургас расте като население и като територия, тъй като се увеличават територията на кварталите и населените места, увеличението спрямо настоящата година е с 3%", каза градоначалникът.

Увеличението се налага, заради закупуването на повече съдове за сметосъбиране, ръст в честота на извозване на отпадъците в определени населени места повече от три пъти, обясни зам-кметът по евроинтеграция Атанаска Николова.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).