Над 200 деца от цялата страна преминаха лятна олимпиада по пътна безопасност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 27.08.2020
820
Над 200 деца от цялата страна преминаха Национална лагерна викторина по безопасност на движението по пътищата. Инициативата през тази година се организира съвместно с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", ОД на МВР - Бургас, "Ученически отдих и спорт“към МОН, Съвета по безопасност на движението на деца в София при Столична община и Националния автоинструкторски съюз.

Участниците са на възраст между 7 и 16 години като целта е да се надградят знанията им по безопасност на движението по пътищата. Децата се обучават на основни правила на движението, да познават пътните знаци и да реагират в различни ситуации. Чрез игри и практични уроци те научават не само своите права, но и задълженията си, когато са на пътя. Организират се и уроци по приложно колоездене, а всяко дете решава и листовки, съобразени с възрастта му. В края на обучението се организира състезание за различните групи, за да покажат какво са научили и какви умения са придобили.

Днес бе последният ден от националната викторина, като открит урок за малчуганите изнесе Росен Рапчев от ДАБДП.Той акцентира на основни съвети за безопасност към децата – как правилно да пътуват в автомобила, къде да пресичат и да не позволяват мобилните устройства и други фактори да отвличат вниманието им когато са на пътя. В края на урока децата и техните учители получиха и грамоти за своето участие във викторината.

Инициативата се провежда за 20-а поредна година в Равда, като преминава под слогана "На пътя животът е с предимство: Спри, детето запази!“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Не пропускайте Летния Никулден в Бургас
Тикнаха криминален тип от "Изгрев" в затвора
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).