Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Над 2000 бургаски първолаци ще влязат в обновени и модерно оборудвани класни стаи
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 19.08.2020Коментари (0)1317
Над 2000 бургаски първолаци ще прекрачат прага наесен на 92 изцяло обновени и модерно оборудвани класни стаи в общо 33 училища на територията на цялата община. В момента в тях тече мащабна реконструкция и промяна на интериора по програмата "Първокласно начало" на Община Бургас, като дейностите в тях са в пълен синхрон с осигуряването на сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при възможност за присъствена форма на обучение.

Ремонтите включват полагане на специални антибактериални настилки на пода, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране. Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на необходимата социална дистанция.

Тази година всяка класна стая от проекта "Първокласно начало" ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието - модерен интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор.

Подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели тип "пуф" или т. нар. барбарони.

Освен реновираната материална учебна база, общинският проект "Първокласно начало" въвежда и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: