Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Над 500 бургазлии се забавляваха на Динената олимпиада в "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 17.08.2011Коментари (0)955
Паркът в ж.к "Славейков" в Бургас се превърна в мини олимпийски стадион за малки и големи, предаде репортер на Burgas24.bg. Над 500 човека се събраха за втората Динена олимпиада. Празникът се организира от куб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ. Мотото на инициативата е "Дините от нас - игрите от вас".

Производители на любеници от село Извор бяха осигурили тон и половина от сладкия плод за празника. Както децата, така родителите взеха активно участие в интересните "олимпийски" игри, а компетентно жури оценяваше участниците в състезанията за най-красив динен фенер и най-добра рисунка на тема "Мама, татко, аз и динята". Спортният хъс и на моменти жестоката конкуренция не помрачиха на доброто настроение и всички искрено се забавляваха. Татковци носеха пълни чували с "олимпийския" плод на гръб, като първенеца си отнесе трофея у дома. Майките се надпреварваха в състезание, чиято цел бе да отключат катинарчета сложени на мрежи пълни с дини. Победителката също отнесе завоеванието си у дома. Съвместните състезания за деца и родители предизвикаха голям интерес сред гостите. Някои изработиха най-красивите фенери, а други хапваха от сочния плод заедно със своите малчугани.

При голям интерес премина състезанието карвинг - красиви шедьоври върху дини. Демонстрациите на техниката се правеше специална шатра. След оспорвана битка бе обявен и победителят в конкурс за най-тежката, най-сладката и най-тънкокората диня. Той е от село Извор и получи машина за пръскане и чадър за плаж, тъй като според "герберите" от Славейков той вече си е заслужил почивката, след като е добил толкова добра реколта. Наградата му бе връчена от миналогодишния победител Владо Стоянов, който пък в началото откри състезанието с разрязване на голяма и сочна диня.

Гости на втората олимпиада бяха народният представител от ПП ГЕРБ Иван Вълков, зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Людиев, както и директорът на Дирекция "Образование" в община Бургас Веселина Таралова. С много дини, много усмивки, игри и награди ще бъде запомнена и Втората Динена олимпиада. От клуб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ почистиха детската площадка и района около нея след финала на диненото забавление.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: