Над 500 бургазлии се забавляваха на Динената олимпиада в "Славейков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:09 / 17.08.2011
961
Паркът в ж.к "Славейков" в Бургас се превърна в мини олимпийски стадион за малки и големи, предаде репортер на Burgas24.bg. Над 500 човека се събраха за втората Динена олимпиада. Празникът се организира от куб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ. Мотото на инициативата е "Дините от нас - игрите от вас".

Производители на любеници от село Извор бяха осигурили тон и половина от сладкия плод за празника. Както децата, така родителите взеха активно участие в интересните "олимпийски" игри, а компетентно жури оценяваше участниците в състезанията за най-красив динен фенер и най-добра рисунка на тема "Мама, татко, аз и динята". Спортният хъс и на моменти жестоката конкуренция не помрачиха на доброто настроение и всички искрено се забавляваха. Татковци носеха пълни чували с "олимпийския" плод на гръб, като първенеца си отнесе трофея у дома. Майките се надпреварваха в състезание, чиято цел бе да отключат катинарчета сложени на мрежи пълни с дини. Победителката също отнесе завоеванието си у дома. Съвместните състезания за деца и родители предизвикаха голям интерес сред гостите. Някои изработиха най-красивите фенери, а други хапваха от сочния плод заедно със своите малчугани.

При голям интерес премина състезанието карвинг - красиви шедьоври върху дини. Демонстрациите на техниката се правеше специална шатра. След оспорвана битка бе обявен и победителят в конкурс за най-тежката, най-сладката и най-тънкокората диня. Той е от село Извор и получи машина за пръскане и чадър за плаж, тъй като според "герберите" от Славейков той вече си е заслужил почивката, след като е добил толкова добра реколта. Наградата му бе връчена от миналогодишния победител Владо Стоянов, който пък в началото откри състезанието с разрязване на голяма и сочна диня.

Гости на втората олимпиада бяха народният представител от ПП ГЕРБ Иван Вълков, зам.-областният управител на Бургас Златина Дукова, общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Людиев, както и директорът на Дирекция "Образование" в община Бургас Веселина Таралова. С много дини, много усмивки, игри и награди ще бъде запомнена и Втората Динена олимпиада. От клуб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ почистиха детската площадка и района около нея след финала на диненото забавление.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).