Над 700 пенсионери от цялата страна идват за фестивала "Сребро в косите, песен в душите"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:21 / 24.09.2015
954
87 състава и индивидуални изпълнители от цялата страна ще пристигнат в Бургас, за да участват в петото издание на най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери - националния фестивал "Сребро в косите, песен в душите - край морето на Бургас".

По традиция, в рамките на 2 дни - 29 и 30 септември, самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "сребърна" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Концертите и в двата дни ще се състоят в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. През втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който по традиция се посвещава на датата 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Фестивалът, който е насочен специално към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Подробности за акцията на МВР, Агенция "Митници" и НАП в Бургас! ...
Президентът коментира в Бургас катастрофата с колата на НСО
Вижте новите спортни игрища на Бургас, намират се в "Меден рудник...
Проверки на бензиностанции в Бургаско
Най-много изборни нарушения има в Бургаско
Ето какво можете да видите в бургаската Нощ на музеите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).