Над 75 км е мрежата в Бургас, снабдяваща града със синьо гориво

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:53 / 14.02.2017
1080
Газовата инфраструктура в Бургас продължава да расте. Дължината на мрежата, снабдяваща града със синьо гориво, надхвърля 75 километра. Това сочат данните на газоразпределителната компания "Овергаз Мрежи".

Част от детските градини и училищата, до които има изградена инфраструктура, вече са газифицирани. 17 от тях завинаги са решили проблемите с "дървената ваканция" и със захранването с енергия, ползвайки природен газ за отопление. Сред газифицираните обекти са още и Бургаският свободен университет, Търговската гимназия и най-старото читалище в града - "Пробуда" в комплекс "Братя Миладинови".

Повечето от сградите са сменили енергоизточника си с природен газ заради сигурността на доставките, по-високата ефективност по-ниската цена. За разлика от централното топлоснабдяване, където загубите по мрежата са около 30%, при отоплението със синьо гориво те са нулеви. А икономията на средства, особено през зимния сезон, е осезаема, тъй като цената на природния газ е над три пъти по-ниска спрямо тази на другите енергоизточници.

Киловатчас енергия от синьо гориво за обществено-административни и стопански потребители в момента струва 6,2 стотинки, докато газьолът за отопление е 21 стотинки за киловатчас, а електрическата енергия - 23,4 стотинки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).