Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Над 80 студенти взеха участие във форум за борба с трафика на хора
Автор: Екип Burgas24.bg 12:23 / 12.04.2022Коментари (0)397
©
Над 80 студенти в Бургас, Сливен и Благоевград взеха участие в дискусионен форум, посветен на борбата с трафика на хора. В събитието взеха участие и преподаватели от Технически университет – София, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и ЮЗУ "Неофит Рилски".

Форумът бе на тема "Противодействие на трафика на хора с цел принудителен труд" и имаше за цел надграждане на регионалните политики за превенция на престъплението трафик на хора, предотвратяване на трудовата експлоатация и взаимодействие с академичната общност.

Секретарите на Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Бургас, Сливен и Благоевград Росица Янева, Владимир Друмев и Любка Костадинова направиха преглед на престъплението трафик на хора, първопричините за развитие на съвременното робство и представиха актуална информация за трафика на хора с цел трудова експлоатация в европейския контекст.

По време на форума се постави акцент върху миграционните бежански потоци във връзка с войната в Украйна и произтичащите от това социлани и икономически промени, които са предпоставка за тревожно нарастване на мащабите на престъплението.

След провеждане на ползотворна дискусия с участниците и обсъждане на конкретни казуси, във втората част на събитието се присъедини Михаил Стефанов, консултант и обучител, с дългогодишен опит в организирането и провеждането на превантивни дейности по линия на трафика на хора. Той представи специализиран видео материал, който показва рисковите ситуации, пред които са изправени младите хора в процеса на намиране на трудова заетост.

Интернет и злоупотребата с технологии са се превърнали в основна част от бизнес модела на трафикантите и присъстват на всеки етап от престъплението – от набелязването и набирането на хора, през контрола и принудата до експлоатацията.

Според последни данни на Европейската комисия, трафикът на хора с цел трудова експлоатация е засегнал около една четвърт или 26 % от регистрираните жертви в рамките на Европейския съюз.

Жертвите са експлоатирани в секторите на строителството, селското и горското стопанство, промишленото производство, ресторантьорството, хотелиерството, развлеченията, полагането на грижи, почистването и обслужването в домакинствата, рибарството, търговията на дребно и транспорта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: