Над три хиляди са местата в "синята зона" на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:28 / 07.03.2012
1648
След въвеждането в експлоатация на гласуваните 40 улици от Общинския съвет места в "Синята зона" на Бургас от 2200 ще нараснат на 3 000, каза Живко Иванов, управител на Общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи". Това ще се случи в рамките на два месеца.

"Първоначално трябва да бъдат маркирани, а участъците които са в лошо състояние ще бъдат отремонтирани. Ще бъде поставени хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация със съответните знаци и табели, които указват, че това са места за паркирани. Отделно от това ще бъда обособени и места за хора с увреждания", каза Иванов. 

Той допълни ,че на настоящият етап в "Синята зона" има обособени 70 места за хора с увреждания. "Местата са определени в близост до учреждения, които най-често се ползват. В жилищните квартали има по-малко такива места. Разбира се ако получим сигнал от граждани, че има нужда от едно или две такива места ние правим обследване и до сега не сме отказали на хора с увреждания. Ще уточня, че тези места са за общо ползване от всички от тази група, а не за конкретен човек или автомобил. С увеличението на "Синята зона" местата за хора с увреждания ще станат общо 100", допълни Иванов. 

Той каза, че от управата на зоната следят и дали хора без право паркират на посочените места. В такива случаи автомобилът на нарушителя се репатрира и освен таксата за репатриране му се съставя акт по Закона за движение по пътищата. С влизането на тези нови 40 улици ще приключи първият етап от въвеждането на "Синята зона". Това е обхватът, който е приет с решение на Общински съвет на Бургас още през 2009 година. Зоната ще бъде с граници ул."Христо Ботев" - ул."Сан Стефано"- бул. "Демокрация" - ул. "Княз Александър Батемберг" - ул. "Иван Вазов" (от участъка от " Цар Петър " до "Гладстон") - ул. "Гладстон" (от "Иван Вазов" до "Фердинандова") - ул. "Фердинандова". Средните приходи от "Синята зона" за ден в Бургас са между 3000 - 3500 лева и тези средства влизат директно в бюджета на общината.


Източник: Радио Фокус

Виж коментарите (1)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).