Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Наградиха най-добрите проекти от състезанието за предприемачески идеи BurgasBlueS
Автор: Екип Burgas24.bg 14:47 / 18.12.2020Коментари (0)1211
©
В навечерието на коледните и новогодишни празници, днес бяха наградени най-добрите проекти, отличили се в състезанието за предприемачески идеи BurgasBlueS, насочени към развитие на синята икономика на Бургас. Надпреварата премина изключително интересно и оспорвано, като отборите финалисти представиха своите идеи и отговаряха на въпросите на журито относно тяхната приложимост, развитие и бизнес насоченост.

На първо място журито единодушно класира Lessplastic Bulgaria с техния проект Plastic free Black Sea, насочен към почистване на Черно море и оползотворяване на събраните пластмасови отпадъци. Наградата, която Lessplastic Bulgaria спечели, е в размер на 5000 лв.

На второ място се класира "МС Комп" ООД с проекта Burgas Clear Water Survey за създаването на комбинирана измервателна станция за набиране на необходимите данни за по-чист Бургаски залив и системата на бургаските езера. "МС Комп" ООД спечели парична награда в размер на 1500 лв.

На трето място се класира отборът на KodRum - BlueViewRoom /Blue VR за създаване на виртуална "синя" реалност, представяща забележителните водни пространства около Бургас. KodRum спечели парична награда от 1000 лв.

Паричните награди са осигурени от КРИБ Бургас.

Специална поощрителна награда получава отборът на Codinburgas, с членове ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, с проекта Electricity creator за създаване на Устройство за производство на ток от вода и неговата практическа приложимост. Codinburgas печели допълнителни менторски часове от инвестиционния фонд Innovation Capital.

Специалната награда на Пристанище Бургас с парична равностойност от 2000 лв. отиде при отбора Meet and Fish от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" с приложението им за споделено рибарство.

Всички отличени отбори ще участват в тримесечен инкубационен тренинг на Innovation Capital за последваща подготовка на проектните предложения.

Предметни награди от DigiHub получават останалите два отбора от надпреварата - този на Фондация ГЕЯ и отборът на Pizza Code.

В условията на извънредната епидемична обстановка, презентирането на идеите на финалистите в състезанието BurgasBlueS и награждаването се проведе изцяло онлайн. Записи от двете събития можете да гледате на Facebook страницата на инициативата https://www.facebook.com/BurgasBlueS

Състезанието за предприемачески идеи BurgasBlueS се проведе в рамките на проект "BLUACT - Градове в действие за син растеж", финансиран по програма URBACT III. В проекта участват общо 7 европейски пристанищни града, които имат за цел да споделят добри практики в предприемачеството на Синята икономика. Освен Бургас, това са Пирея (Гърция), Матаро (Испания), Матосиньос (Португалия), Салерно (Италия), Остенд (Белгия) и Галац (Румъния).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: