Наградиха призьорите във "Флора - Бургас 2015"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:59 / 25.05.2015
1286
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " П. К. ЯВОРОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Най-добрите цветари и експонати в 31-то издание на Националната изложба за цветя с международно участие "Флора - Бургас 2015" получиха заслужено признание.
На тържествена церемония кметът Димитър Николов връчи медалите на първенците в категориите за най-добър експонат, най-добра аранжировка от отрязан цвят, най-добро архитектурно и декоративно оформление на интериор и екстериор, конкурс за най-добро оформление на външна пазарна площ.

Сред най-ярките участници в цветното изложение са малчуганите, подали свои картини в конкурса за детска рисунка на тема: "Цветята са като нас - децата". В първа възрастова група златен медал получи седемгодишната Калина Русева от ЦДГ 5 "Златна рибка". Със сребърен и бронзов медал си тръгнаха съответно Марая Вълчева - 6 год. от ЦДГ 5 "Златна рибка" и Валерия Славова - IV В група на ОДЗ 5 "Иглика". Във втора възрастова група златен медал получи Златомира Пеева - на 10 години от ОУ "Христо Ботев", кв. "Ветрен". Среброто остана за Юлия Янева - на 9 години от ОУ "П.Яворов", а бронзът отиде при Калина Георгиева - на 9 години от школа "Батик"- Бургас, училище "Асен Златаров". За всички тях имаше допълнителни награди от Община Бургас.

След края на цветното изложение всички участници в XXXІ издание на "Флора - Бургас" ще получат диплом за участие. За колорита на цветното изложение са погрижиха служителите от отдел "Озеленяване" на Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...
Мария Бакалова – ослепителна в Кан, бори се за награда
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).