Най-мащабната кампания на очно здравно заведение в Бургаско продължава наесен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:14 / 05.06.2018
2259
Кампанията на МЦ “Оксиком" за безплатни очни прегледи в съставните селища на Община Бургас приключи успешно. Последната спирка бе село Маринка, където гостува един от водещите специалисти на първата частна очна болница в града –  д-р Нели Джокова. В края на м. май тя прегледа 38 души, като при 70% от тях бе установена катаракта. При десетина пациенти се установи нуждата от оптична корекция /очила/.

От началото на кампанията, лекарите от МЦ “Оксиком" посетиха 11 малки населени места, където достъпът до специалисти е ограничен. От възможността да се консултират с офталмолог се възползваха над 450 души. При 253-ма от тях бе констатирана катаракта. С птеригиум (външно перде) се оказаха 86 от пациентите. Рецепта за очила получиха 88 души. Глаукома бе установена при трима, а макулна дегенерация – при 15 души.

Поради големия интерес и множеството покани от други населени места, екипът на МЦ “Оксиком" взе решение да рестартира кампанията през месец септември тази година, като обхване цялата Област Бургас. Това се очертава да е най-мащабната кампания на очно здравно заведение в Бургаско. Подробности за предстоящите дати за безплатните прегледи ще бъдат обявени в края на м. август както на официалната фейсбук страница на медицинския център, така и на сайта www.mcoxycom.com

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).