Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Най-много сигнали за неприятни миризми и обгазяване имало от "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:42 / 12.06.2014Коментари (0)1071
©
В РИОСВ-Бургас най-много сигнали за неприятни миризми и обгазяване има от к-с "Славейков". Това каза Марияна Николова, началник на Отдел "Опазване на води и атмосферен въздух" в РИОСВ-Бургас.

"Периодично РИОСВ-Бургас получава сигнали за неприятни миризми като резултатите от предприетите действия са на страницата на инспекцията. Сигналите са основно от к-с "Славейков", посочи още Николова.

"Проверки се правят по всички сигнали като резултатите са различни. През месец март са били получени сигнали за обгазяване в комплекса. Тогава са извършени проверки на предприятията там. При проверката на топлофикационното дружество е установено, че от месец февруари 2014 г. е започнала пускова дейност на подобрен котел за производство на топлинна енергия от биомаса. По време на изпитванията са установени някои технологични неточности, върху които в момента се работи с цел тяхното отстраняване. За допуснато административно нарушение е съставен Акт по Закона за опазване на околната среда за нарушаване на условия от комплексно разрешително на дружеството", обясни Николова.

Законът за чистота на атмосферния въздух предвижда само урбанизирано емисии от производствени и вентилационни газови потоци. Всички физически и юридически лица, които осъществяват дейност с източници на емисии в атмосферния въздух са длъжни да провеждат емисионен контрол, собствени измервания, които са или автоматични или периодични.

Периодичните измервания са задължителни поне веднъж на две години. Законът предвижда за неурбанизирано изпускане на емисии в атмосферния въздух глоба от 500 до 5000 лв. , а за непровеждане на предвидения по закона собствен емисионен контрол от 100 до 2000 лв.

"Освен това се налагат текущи месечни санкции по друг административен ред като техният размер, на всяка санкция, зависи от установеното по време на измерване превишение спрямо нормите за допустими емисии", обясни Николова.

"Съвместно с регионалната лаборатория извършваме измерване на емисиите в отпадъчните газове на обекти. През последния месец сме направили 5 броя такива контролни измервания в "Лукойл Нефтохим-Бургас" и четири броя в "Трансвагон". След като получим резултатите от регионалната лаборатория ние ще установим има ли превишения на допустимите норми и в случай на превишение на тези допустими норми се налагат санкции в основа на всяко конкретно превишение по реда на Закона за околната среда и Наредбата за санкциите", обясни Николова.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: