Най-възрастната родилка в УМБАЛ Бургас за 2016-а е била на 44 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:53 / 06.02.2017
11039
Най-възрастната родилка за 2016 година е била на 44 години. Това каза началникът на Родилното отделение в УМБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев. 

По думите му статистиката при младите родилки е по-оптимистична в сравнение с 2015 година, като майки под 12-годишна възраст не са ползвали услугите на Родилното отделение в УМБАЛ-Бургас.

"Това е добра тенденция, която отчитаме всички работещи в сферата, аз го отдавам на повишената загриженост на институциите, както и на зачестената профилактика от страна на услугите от Дирекция "Социално подпомагане", каза д-р Антонио Душепеев. 

Той добави, че за сметка на това зачестяват случаите на бременност при непълнолетни момичета, за разлика от малолетните родилки, където се отчита спад. 

Д-р Душепеев добави, че от родилното отделение се съобразяват с изискването на Министерството на здравеопазването да уведомяват Агенцията по защита правата на детето при случаи с непълнолетни родилка.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).