Наново ще изградят пътя покрай солниците до кв. "Сарафово"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:03 / 29.02.2012
1768
Община Бургас ще стартира процедура по обявяване на подробния устройствен план за територията на солниците. Това съобщи главният архитект на общината Веселина Илиева. Територията и имотите са частна собственост. "Но там вървим в процедура пътят и алеята да излязат на първа линия към морето, а имотите да отстъпят на втора линия, така че да създадем една панорамна алея покрай плажа. Провеждаме процедура по отнемане на част от имотите за провеждане на улицата", каза арх. Илиева.

Габаритите на бъдещият път ще бъдат съобразени с това ,че там трябва да съществува велоалея. В прилежащата част ще има площи за пешеходци и изгледни площадки. Нови подпорни стени предстои да бъдат изградени, за да се предпази пътя от навяванията от пясък. Всичко ще бъде направено така, както трябва да изглежда една съвременна крайбрежна алея, допълни арх. Илиева. Преди това обаче трябва да има влязъл в сила подробен устройствен план и част от имотите частна собственост да бъдат отстъпени за изграждането на новата крайбрежна алея.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).