Напусна ни Венда Райкова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:13 / 05.07.2022
978
Тъжен ден за Бургас. Градът изгуби една от емблематичните личности от своите културни среди – поетесата Венда Райкова.

Кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования по повод нейната загуба.

"Не е вярно, че няма незаменими хора. Когато си отидат, оставят голяма празнина в душите на близките си, в душата на цял град. Отиде си фината, лиричната и обичана Венда Райкова. Отиде си тихо и елегантно, каквато беше през целия си живот. Венда оставя огромна емоционална празнина! Съболезнования на близките и на хилядите, които я обичахме! Дълбок поклон!“

Венда Райкова е родена в Бургас. Завършва средното си образование в родния си град, а след това "Българска филология“. По-късно следва и дипломна специализация СУ "Климент Охридски".

Работи като преподавател по български език и литература и експерт към РИ на МОН. Автор е на поетичните книги: "Паметта на чувствата", "И все пак", "Нишката", "Зелена улица крайбрежна", "Есенни стихове", "Спасени думи", "Листопад".

Нейни стихове са поместени в "Антология на съвременната българската поезия“. Носителка е на регионални и национални награди за поезия. Носител на "Голям Пегас“ за цялостно творчество.

Почетен председател е на Националния поетичен конкурс "Петя Дубарова“. Член е на литературния клуб "Христо Ботев“ – Бургас. Венда Райкова е Почетен гражданин на Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).