Настолна книжка за всеки общински служител издадоха в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:35 / 09.12.2008
778
Община Бургас и обществения посредник на Бургас реализираха съвместно издание "Добро управление, открита администрация, активни граждани". То е в 2000 екземпляра и е насочено към изпълнението на една цел - по-добра и по-прозрачна общинска администрация.

В книжното издание е отпечатана и хартата на клиентите и стандартите за европейско административно обслужване, както и Етичния кодекс за поведение на служителите от общинската администрация.

По време на презентацията на издание кметът на община Бургас Димитър Николов припомни, че през настоящата година общината е получила два стандарта за качество, разширена и развита е работата за обслужване на гражданите на едно гише, удължено е работното време на Информационния център за обслужване на гражданите.

Въвеждането на нова електронна система за вход в общинската администрация е изключително ценна придобивка според кмета, която дава възможност да се получи информация за броя посещения от страна на гражданите, както и да се конкретизират отделите, обслужвали ги.

Според обществения посредник на Бургас Таню Атанасов доброто управление и добрата администрация са европейски права на гражданите, а настоящата книжка ще стане настолна на всеки административен служител. Ще се търси подобряване правото на всеки гражданин да участва в управлението на общинската администрация. Омбудсмана не скри, че сред гражданите на Бургас има сериозно недоволство от работата на общинските служители, но не омаловажи усилията за преодоляването на недостатъците.

Ако тиража на книжката се окаже недостатъчен, общинската администрация, заедно с обществения посредник имат готовност да отпечатат допълнително количество от нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Почина българският Брад Пит
Експерт: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламентирането...
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).