Настояват за нов регламент на системата олинклузив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:30 / 10.10.2023
1674
Поскъпването на хранителните продукти, увеличението на разходите и натискът от туроператорите, принуждавали хотелиери по Черноморието ни да се откажат от системата "Ол инклузив". Част от тях вече няма да я предлагат в пакетите си за следващия туристически сезон, предава БНР.

Трябва да се създаде нов регламент за системата "Ол инклузив". Това коментира заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. Хотелиерът е привърженик на тенденцията за отпадане на системата у нас, ако не се въведат необходимите промени.

"Това е една голяма работа с бранша, с хора от правителството и от много други страни. Не всеки отговаря за "Ол инклузив", така че трябва да има нужните маси, нужните процедури, нужното количество от хора, които да обслужват. Не е обърнато внимание в стратегията за туризма на това какво е "Ол инклузив". Трябва да има стратегия, трябва да се заеме както правителството, така и всички браншови организации. Защото, като се започне от туроператорите, те търсят максимално да изстискат ниска цена. Е, как се прави с ниска цена да постигнеш висок резултат?", каза Налбантов. 

Храната е основна туристическа услуга и за да имат доволни туристи, хотелиерите не бива да правят компромис с качеството ѝ, посочи Румен Драганов - директор на Института за анализ и оценка на туризма и коментира причините така.

"На въпроса за това, че туроператорите искат по-ниска цена. Тогава те могат да ограничат това, което включва този ол инклузив, но не и да намаляват качеството на храната, защото няма смисъл да има недоволни туристи. Храната е основна туристическа услуга, както имаме настаняване, имаме хранене и транспорт", каза Румен Драганов. 

За да е успешен туризмът ни трябва да има маркетинг на място. Според Румен Драганов това е като всеки бизнес, винаги има едни хотели, които вървят повече от други. По думите му, трябва да има хотелиерска камара, която да обединява бранша. Тогава гилдията може да бъде единна и да формулира всичките си искания към туроператорите.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1106):
05.02.2024 Цените на чадърите и шезлонгите на плажа скачат нагоре!
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
10.10.2023 Не, не са Малдивите! Това е най-красивият български плаж
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).