Натоварена работа с успешен край отчитат в най-големия избирателен район

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:41 / 03.04.2023
813
Беше дълга, натоварена изборна нощ, но успяхме да приключим успешно. Това каза за "Фокус" председателят на Районната избирателна комисия в Бургас адв. Михаил Хаджияев.

"Имаме силно постижение, имайки предвид, че ние сме най-големият избирателен район – със 746 секции. За жалост, вярно е, че имаше много сгрешени протоколи. Явно новата изборна технология – като всяко ново нещо – не беше възприета и проиграна по най-добрия начин", посочи той.

Според него обаче грешките в протоколите на СИК-овете са били от такъв характер, че не биха могли да се поправят с още повече обучения преди изборите.

"Фокус" припомня: Изборите за народни представители на 2 април т.г. във Втори многомандатен избирателен район – Бургас приключиха с 38.49% - с близо процент повече от предишните избори на 2 октомври м.г. Изборният ден премина сравнително спокойно – без сериозни нарушения на Кодекса, а в рамките на деня Районната избирателна комисия успя да обработи тридесетина жалби и  сигнали. Резултатите сочат, че първи по вот в област Бургас са коалиция "ГЕРБ-СДС" – с 26.18%, следвани от "Продължаваме промяната – Демократична България" – 20.33%, от ДПС – 14.49%, от "Възраждане" - 13,86%, и БСП - 8%.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).