Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Натровените английски туристи в България - измислица на "The Sun"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 17.07.2008Коментари (0)918
©
От курортния комплекс "Елените" излезнаха с опровержение на статиите на английския вестник "The Sun" относно натровени английски туристи с храна и служители на хотел, които са правили секс в стаята им. Оказа се, че цялата информация е лъжа, измислена от английският таблоид, като наскоро по подобен начин са пострадали и румънски курортни комплекси. Ето и писмото от КК "Елените":

На 14 юли в сайта на уважавания от нас вестник "The Sun" бе публикувана информация под заглавие "Brits' hotel room staff romp shock", в която са предадени разказите на двама британци, почивали в курортно селище "Елените". Освен, че съобщават за възмутително поведение на двама членове на персонала, британските туристи се оплакват от „редовни стрип-шоу забавления край бара, еротични фотосесии по плажа, груб персонал, лоша хигиена, липса на климатици и чести прекъсвания на електрозахранването." Твърдят, че са получили хранителни натравяния, а баща и син за заболели от салмонела.

Мениджърите на „Елените" извършиха най-внимателна проверка по двата отделни случая. Изводът е: публикуваната информация не отговаря ни най-малко на истината.

В нито един от 4-те хотела в "Елените" не е постъпвало оплакване за неприлично поведение от страна на персонала. Цитираният г-н Ricky Dearn и неговото семейство действително са били гости на хотел „Роял парк" за 2 седмици, но не са сигнализирали на хотелската управа за секс между служители в тяхната стая. Това би била, според нас, нормалната реакция на шокиран от нередностите турист. Всъщност на 21 юни г-н Dearn е съобщил на рецепцията, че бил видял двама души да излизат от стаята му. Проверка на записите на камерите в коридора на хотела е показала, че в хотелската им стая е влязла и излязла само камериерката за обичайното почистване на стаята.

Колкото за историята на г-н Simon Inglut, твърдението, че той и синът му са заразени със салмонела е далеч по-сериозно и опасно, поради което поискахме писмено обяснение от медицинския екип, който обслужва "Елените". Прилагаме тяхното писмо, като бихме искали да ви информираме, че в медицинския център не е постъпвало оплакване от лица с имена Simon Inglut или Tyler Inglut, по какъвто и да е повод, включително стомашни болки, ентероколит и т.н. Напомняме, че при рязка смяна на климат, температури, различна от обичайната храна, на която хората са свикнали, често се случва туристите да се оплакват от бързо отшумяващи стомашни неразположения. Но на територията на "Елените" няма нито един случай на хранително отравяне, още по-малко на сериозна бактериална инфекция като салмонелата.

Ваканционно селище "Елените" е типичен семеен курорт. Не само барът на плажа, но и театърът, откритият амфитеатър и специално построената зала за забавления ежедневно са сцена на представления от различен характер, но нито едно от тях не съдържа елементи на стрипийз или каквито и да е смущаващи действия на актьорите и аниматорите. Именно защото половината от гостите са деца, всяка анимация е съобразена с техните възприятия и свършва най-късно в 10:30 вечерта.

Всички хотели в "Елените" са централно климатизирани. Температурата в отделните стаи се регулира от самите гости, но не може в едната стая климатикът да работи, а в съседната - не. Тази година имаше сериозно прекъсване на електрозахранването на 5 юли, което продължи около 8 часа. През това време не работеше не само климатизацията, а всички електрически системи в няколко съседни курорта. Прекъсването се дължеше на мащабна повреда и засегна регион с повече от 200 000 жители. Както ви е известно, EVN пое отговорността за аварията, а навсякъде хотелските управи се извиниха на гостите си за причиненото неудобство.

В проучванията си се натъкнахме на интересна тенденция. От няколко години ескалират оплакванията за нередности в български хотели. Но те се правят най-вече от британски туристи. И почти винаги водят до обезщетения. Дори има куриозни случаи, при които туристите получават обезщетение за „проблеми" в даден хотел и парите от обезщетението се връщат на почивка в същия хотел. Схемата се изразява в три стъпки: туристите се прибират у дома. След седмица-две и повече дори, вдигат шумотевица в някой сайт. После се свързват с адвокат или „специализирана" адвокатска кантора се свързва с тях. Адвокатът притиска туроператора, а той съответния хотел. Изплащат се обезщетения.

И още нещо. В Google, срещу 49$ на година може да публикуваш каквато искаш новина (като описаните случаи), тя се разпространявана по платените линкове като информация от независим и непроверен източник. Медиите рядко им обръщат внимание, но хората често кликват върху линк с атрактивно заглавие. Още повече, че тези линкове се появяват на страници със сходна тематика: например на сайт на туристическа агенция. Ако има платени линкове от Google може да се появи дори „новината", че в някой хотел са застреляли турист. Според експерти, по-малките агенции си докарват от платените линкове по 100-200$ на месец и не ги махат.





Още по темата: общо новини по темата: 68
06.08.2008 »
29.07.2008 »
28.07.2008 »
28.07.2008 »
25.07.2008 »
24.07.2008 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Криза с язовир „Ясна поляна”
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: