Назрява напрежение в Крайморие между жители и свещеник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 07.02.2023
11416
Жители на бургаския квартал Крайморие започнаха подписка за смяна на свещеника отец Стелиян Кунев от местния храм "Св.Пимен Зографски". Тя се разпространява в три от магазините на квартала и за първите три дни вече е подкрепена от повече от 150 души.  Проблемът започнал, след като жителите разбрали за намерението на отеца да смени трите жени клисарки в църквата, разказва Петя Иванова. По думите й новината дошла от хора от църковното настоятелство. Но това  не е единствената причина за недоволството на хората от Крайморие.

"Той реално не присъства на празниците ни. Ние тук не посрещаме Великден в 12 часа, при нас възкръсва доста по-рано. На Йордановден всичко е на забързани обороти, така че всичко е заради цялото това отношение. Ние не сме против него, но искаме да се случват както трябва нещата, не по начина, по който се случват в момента", казва пред БНР Петя Иванова. 

Освен в Крайморие отец Стелиян е ангажиран и с още няколко църкви в региона. 

"Но ако е много ангажиран, нека да се откаже от някои от тях или да ни изпратят някой, който да има време за хората", коментират жителите квартала. 

Заради тези нападки потърсихме мнението и на отец Стелиян. Той обаче ни отказа коментар, като уточни, че за него всичко, което се разпространява са неистини. Въпреки това е готов да изложи позицията си на общо събрание с жителите на Крайморие на 16-ти февруари от 18 часа в кметството.

Жителите на Крайморие се заканиха, че ще изпратят подписката за смяна на отец Стелиян Кунев до Сливнската митрополия, но са категорични, че няма да го направят преди провеждането на събранието и изясняването на казуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).