Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Недоволство сред строителния бизнес в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:58 / 01.11.2016Коментари (1)1159
© Burgas24.bg
Община Бургас да покаже с конкретни действия, че няма да се поддаде на "нерегламентиран и популистки натиск", свързан със строителството в града - за това настояват в петиция до местната администрация представители на няколко браншови организации от сектора. 

Техни представители формулираха днес исканията си пред медиите. Според тях налагането на негласен или официално приет мораториум върху строителството ще бъде не само грубо нарушение на закона, но ще доведе и до тежки последици - блокиране на бизнеса, намаляване на работните места и на постъпленията от данъци и такси. Петицията се подкрепя от Камарата на инженерите, Камарата на архитектите, строителни предприемачи, търговци на строителни материали и на недвижими имоти. Според представители на бранша общината не трябва да дава приоритет на "група граждани, атакуващи законно издадени строителни книга", а да чуе гласа и на другата страна, която представлява структуропределящ за града бизнес. 

Ние сме против това върху инвестиционния процес да се оказва натиск, който на накара общината да забави и дори да го блокира, заяви адвокат Михаил Хаджиянев. 

Според архитект Стефан Гевренов законно регламентираната процедура по одобряване на всеки един проект минава през достатъчно стъпки и проверки, които гарантират нейната коректност и не може да се подлага на съмнение заради всеки един протест. Ние искаме твърди гаранции за това, че когато издаде едни документи, общината няма да промени позицията си, докато строителството не приключи, подчерта Милен Ненчев, който работи в сферата на строителния надзор. Той настоя и за спазване на сроковете при процедурите, което в Бургас не се случвало. Според Ненчев общината се ангажирала и с проверки на обекти от III категория, което не било в правомощията й. Представителите на бранша не назовават конкретни неправителствени организации, но визират искането на мораториум върху зелени площи и междублокови пространства, зад което през пролетта застана сдружението "Инициатива Бургас". Сдружението е срещу презастрояването в комплексите и одобряването на проекти, които са твърде близко до съществуващи сгради, както и високо строителство в крайбрежния ж.к. "Лазур".


Източник: в. 24 часа








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.11.2016 г.
0
 
 
Този Милен Ненчев да си прочете закона, първичните проверки и на 1, 2 и трета категория се извършват от общините и едва тогава се изпращат в РДНСК-то, за което той все мечтае, ако може пак да е Началник на РДНСК, но с тези познания накъде!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: