Неиздаване на касови бележки е най-честото нарушение по морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 08.07.2015
485
Неиздаването на касови бележки е най-честото нарушение по морето, което отчитат от НАП. Туризмът е един от рисковите сектори, в които опасността от укриване на обороти е във висока степен, каза за Burgas24.bg Христо Узунов, пресаташе на НАП - Бургас.

"Не искаме да пречим на бизнеса, но когато видим нарушение на данъчното законодателство съставяме актове. Нашето присъствие и нашият контрол е с цел превенция. Ние имаме дистанционна връзка и по този начин следим оборотите на всеки един търговски обект. Наблюдаваме и ако има аномалии се намесваме незабавно", посочи Узунов.

Една от тенденциите била касовите апарати да "заспиват" следобедна дрямка след 17:30 следобед, когато се предполага, че от НАП вече са приключили работния ден. "Работното време на НАП е от 9 до 17:30 следобед, но това е за тази част от администрацията, която обслужва граждани и форми. Екипите на НАП нямат работно време", добави той. И дава пример с обекти по обекти по морето, които има логика да бъдат посетени от туристи след обяд, но точно тогава техните обороти спадали.

Екипи на НАП правят и открити наблюдения, при които от приходната агенция в рамките на определен период от време осъществяват физическо наблюдение на даден търговски обект. Обикновено след това оборотите скачали рязко нагоре.

"Имаме ясна цел и ясно послание през този сезон - нека всеки да печели добре, но да си плаща необходимите данъци и осигуровки. Засилили сме контрола не само по спазването на данъчното законодателство, но и за осигурителното", категоричен е Узунов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).