Нели Петрова: Пострадалите на пътя нямат никакви права

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:58 / 13.08.2015
781
Пострадалите нямат никакви права. Това каза Нели Петрова, майка на Лора, която загина на пешеходна пътека във Варна, и народен представител от ГЕРБ в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Повод за разговора стана поредната трагедия на пътя вчера, когато в Лесидрен две деца на 16 години загубиха живота си, след като бяха ударени от кола, участвала в нелегална автогонка.

"Този, който е убил, той не помни, той използва вратички в системата", допълни още Петрова. Според нея, държавата не е виновна за ситуацията, а самите шофьори. 

"Те са свикнали да карат с висока скорост, с алкохол, с наркотици, държавата не е виновна за липсата на първите седем години на един човек", допълни още тя.

"Пресечната точка между самосъзнанието и закона трябва да започне с една промяна в самите нас", каза Сергей Прокопиев от Асоциацията за защита на пострадали при ПТП. Според него, с общи усилия държавата и обществото трябва да се противопоставят на тези нелегални гонки.

Според адвокат Марин Марковски, "престъпната анархия в страната е ужасяваща". 

"Държавата са конкретни хора, които трябва да си вършат работата, винаги може да се разбере кои са те", допълни още Марковски. По думите на юриста, правосъдието се интересува от жертвите, но трябва да има добро правосъдие, което да се интересува и от извършителя. 

"Родителите, в мъката си, не осъзнават какви документи разписват и какво следва, но има адвокатски хиени, които се възползват от мъката на такива родители", каза Нели Петрова в студиото на "Тази сутрин".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Има ли спад на коклюша в Бургаско?
Малката Нати има нужда от нашата помощ, за да живее
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Изгледайте това видео и се замислете как ще паркирате следващия п...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).