Необичайно студена вода в Бургаския залив

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:06 / 07.07.2008
820
От няколко дни температурата на морската вода на Бургаския плаж е необичайно ниска за сезона. При повече от 30 градусова юлска жега водните стойности са почти с 10 градуса по-ниски, съобщава началникът на Водноспасителната служба Николай Иванов. Студеното течение идва от Северното Черноморие, където е регистрирана температура на водата 17-18 градуса.

Силен е вятърът от сушата към морето, водната повърхност е гладка. Въпреки това спасителите препоръчват да не се влиза и с надуваеми предмети.

Явлението се наблюдава от три дни поради което се налага и допълнително предупреждение на плажуващите на двете ивици - Бургас-Север и Бургас-Централен.

Не е добре да се влиза рязко във водата. За да се избегне температурния шок задължително преди това трябва да се намокри тялото. Да не се плува много навътре, защото водата става още по-студена. Особено е опасно скачането от моста, получава се пресичане на температурите на тялото и водата и може да се стигне до схващане на крайниците. През уикенда е имало смели младежи, които са предприемали рискованото къпане, затова отново напомняме, че скачането от мостика е абсолютно забранено.

Фирма "Онтайм" предупреждава и родителите, които трябва да се особено бдителни за малчуганите. За да не стига до неприятни инциденти е добре малките да са повече на пясъка отколкото във водата, поне докато тя не стане по-приятна за плуване и игра.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).