Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Неприятности за дилъра Деян, сипан от бургаската полиция с дрога за хиляди левове
Автор: Иван Сотиров 17:20 / 15.05.2020Коментари (0)1798
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Деян И., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на 4 вида наркотични вещества. Производството бе по искане на Окръжния прокурор на  Бургас спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". В съдебно заседание прокурорът подчерта, че държаните от Деян И. наркотични вещества са в значителни количества и са оценени за целите на съдопроизводството на над 11 200 лв., а по цени на черния пазар биха стрували значително повече. Защитникът оспори наличието на реална опасност Деян И. да се укрие или да извърши престъпление при условията на по-лека мярка за неотклонение и изтъкна като съображения младата възраст на обвиняемия и липсата на каквито и да било криминални или престъпни прояви на дееца към настоящия момент.

Деян И. е обвиняем за това, че на 13.05.2020 г., в гр. Бургас, в къща в кв. "Черно море", без надлежно разрешително са държани 4 вида високорискови наркотични вещества – марихуана, метамфетамин, екстази и кокаин, които са били открити и иззети в присъствие на обвиняемия (престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. Първо, предл. четвърто от НК). От приобщените по делото доказателствени източници, настоящият съдебен състав намери за доказана първата предпоставка за задържането на Деян И., а именно наличието на обосновано подозрение, че обвиняемият е възможно да е осъществил престъплението, за което е привлечен. Авторството на деянието не се отрича от Деян И., а за това престъпление законът предвижда наказание от 2 до 8 години "Лишаване от свобода" и глоба от 5 хил. до 20 хил. лв.

Окръжен съд – Бургас се солидализира с тезата на защитата, че наличните по делото доказателства и данните относно личността и съдебното минало на Деян И., не мотивират заключение за наличие на реална и непосредствена опасност обвиняемия да се укрие ако не е задържан. Той е млад човек, разполага с регистриран на територията на гр. Бургас адрес, който обитава и където може да бъде намиран. По делото е изяснено, че до настоящият момент Деян И. не е бил известен на органите на МВР като извършител на противоправни или престъпни деяния, включително и свързани с държане и разпространение на наркотични вещества. Обвиняемият не е осъждан и макар понастоящем да не работи, той осъществява сезонна трудова дейност в к.к. "Слънчев бряг". Описаните факти не водят до извод съда, че Деян И. може да се укрие. Но по мнението на Окръжен съд – Бургас са налице доказателства за реална опасност обвиняемия да извърши и друго престъпление, ако е поставен в условията на по-лека мярка за неотклонение, включително и поисканата от него мярка "Домашен арест". В тази насока съдът изцяло сподели съображенията на прокурора изведени при оценка на естеството на извършеното престъпление и обстоятелствата, при които то е било осъществено. Деянието разкрива по-висока степен на обществена опасност. Бургаският окръжен съд счете, че няма вероятност инкриминираното деяние да има инцидентен или моментен характер. Снабдяването с откритите в дома на обвиняемия количества на забранените субстанции изисква висока степен на организация, широки контакти и познания за източниците и местата, откъдето деецът би могъл да се снабди с тези вещества. За съда се касае за една по-продължителна добре организирана, съответно финансово обезпечена и скрита дейност, свързана с придобиване, държане и евентуално разпространение на наркотични вещества от страна на Деян И.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: