Непълнолетният Костадин прострелял таксиджията в гръб, лекарите едва го върнали от оня свят

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:39 / 21.12.2017
7086
Учениците Костадин Стоянов и Симеон Димитров, които направиха опит да убият таксиджията Апостол Вълчев и му задигнаха оборота в ямболското село Дражево, поискаха от съда да се проберат у дома, защото трябвало да ходят на училище, предаде репортер на Burgas24.bg.

Бабата и дядото на 14-годишиния Костадин, които присъстваха на съдебното заседание, не можеха да повярват, че внукът им е извършил престъплението, в което е обвинен и са убедени, че момчето е било подведено. 

"Няма баща, майка му и ние се грижим за него. От нищо не сме го лишавали. Как стана това - нямаме никакво обяснение", сподели пред медии бабата му Велиана. Момчето живее в общежитията на Спортното училище в Ямбол, където учи трета година. 

Не поддържа връзка с баща си, а майка му не живее в страната. Ето защо защитата му поиска от съда то да бъде пуснато под домашен арест, който да бъде изтърпян в общежитията на гимназията под надзора на администрацията на учебното заведение. Според разследването именно той е стрелял по Вълчев. Това потвърждава и пострадалият, който усетил изстрела в гърба си. Защитата посочи, че това е станало неволно - изплашвайки се детето побягнало и произвело неволно изстрел, без да се цели в пострадалия. Въпреки крепката си възраст Костадин вече има регистрация за кражба.

18-годишният Симеон е стрелял с газов пистолет директно в тялото на пострадалия. Той се самонаранил с нож след сборичкване с таксиджията, заради което е претърпял операция в болницата в Ямбол. Според прокуратурата абитуриентът расте без родителски контрол - учи на далечно от родното си село място. Счита се, че той е организатор на екшъна и е набавил оръжията. Защитата му поиска да бъде пуснат под домашен арест, който да изтърпи в жилището на баща му в Стара Загора. Бил отличен ученик в Спортното училище и състезател по бокс и искал да завърши средното си образование.

По делото са извършени 4 огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели. Апостол е нападнат с газов пистолет и с преправена на бойна въздушна пушка. Според прокуратурата само навременните действия на лекарите са предотвратили неговата смърт, след тежка животоспасяваща операция. Младежите се опитали да избягат щом осъзнали, че шофьорът успява да напусне гробищата край село Дражево, отпрашвайки с автомобила си. Изхвърлили оръжията, които в последствие са открити от органите на реда. И двамата нападатели са били наясно, че отиват да вършат грабеж. Набавят оръжията по-рано, държали ги в сакове.

Апелативен съд - Бургас потвърди определение на Окръжен съд - Ямбол спрямо Симеон и измени съдебния акт спрямо непълнолетния Костадин като му наложи мярка "надзор на инспектора при Детска педагогическа стая - Ямбол".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
10.04.2019 Ще им се размине ли на Костадин и Симеон, опитали да убият таксиджия?
21.12.2017 Ето ги учениците Костадин и Симеон, опитали да убият таксиджия
15.12.2017 Учениците, обрали и заплашили с убийство таксиджия, остават в ареста
15.12.2017 Хлапетии стреляха по таксиджия при опит да го оберат
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).