Непълнолетният Петър погнал и други хора преди да намушка с ножа своя приятел в Китен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 14.07.2016
2802
Бургаският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо непълнолетния Петър Русев, който прободе неколкократно 16-годишно момче в Китен.

Русев е разследван за това, че на 08.07.2016г. в гр.Китен, ул."Атлиман" пред супермаркет "Атлиман"направил опит умишлено да умъртви Борис Минчев, като му нанесъл няколко удара в областта на шията и гърдите с нож. Деянието, макар и довършено не е довело до предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици - смъртта на Минчев. Обвинението срещу Русев чл.115, вр.чл.18, ал.1, вр.чл.63, ал.1, т.2 от НК. Престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, което предвид младата възраст на извършителя се редуцира по закон на лишаване от свобода до 5 години.

В съдебното заседание обвиняемият поиска по-лека мярка за неотклонение, а неговият защитник пледира за домашен арест. Обвинението настоя за потвърждаване на определението на ОС-Бургас.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства по делото има основания да се прецени, че Петър Русев е извършител на престъплението и и има реална опасност той да извърши и друго такова. Защитната теза за неизбежна отбрана и превишаване на нейните предели се отхвърля поради това, че по делото има данни само за сбутване между двамата младежи. Магистратите се позовават на показанията на свидетел, който разказал, че малко преди инцидента Русев е опрял нож в корема му. Според други свидетели преди конфликта, младежът бил неоправдано агресивен спрямо чужденци и търговец на палачинки.

Въззивният състав намира случаят за изключителен, както заради наказуемостта, така и заради механизма на извършването. Нанесени са 5 прободни наранявания, две от които в областта нашият и в гръдния кош. Изводите на Апелативен съд - Бургас са, че се касае за довършен опит за убийство на дете.

Постановеният съдебен акт е окончателен.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
11.01.2018 Намалиха присъдата на ученика, който наръга свой авер в Китен
07.11.2017 Ученикът, наръгал авер, иска по-лека присъда! Извини се за първи път за кървавата си постъпка!
18.07.2016 Кървавата кавга между тийнейджъри в Китен била заради пари
09.07.2016 Петър Русев, наръгал с нож Борис: Презирам ку*вите
09.07.2016 15-годишното момче, наръгано в Китен, е в стабилно състояние! Циркулират обаче слухове!
09.07.2016 Оставиха в ареста 17-годишния, обвинен за опит за умишлено убийство
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).