Нещата се случват: 30 млн. лв. за нова канализация във Ветрен, Банево и Минерални бани

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:28 / 15.06.2012
2420
Кметът Димитър Николов и министърът на околната среда и водите Нона Караджова официално подписаха договор за изпълнение на "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани". Той е на стойност 30 951 630 лв.

"Щастлив съм, че започва реалното изпълнение на този сложен проект. Шестте хиляди жители на тези бургаски квартали вече се бяха отчаяли, че нещата няма да се случат. Благодаря на министър Караджова и заместника й Ивелина Василева за доброто партньорство. За нас оперативна програма "Околна среда" е изключителна възможност, тъй като в следващите 20 години нямаше как със собствени средства да изпълним такива мащабни водни проекти и щяхме да продължим да я караме на септични ями", каза кметът Николов.

Нона Караджова похвали кмета Николов и неговия екип, които само във водния сектор са спечелили за Бургас проекти за 120 млн. лв. Изпълнени и в режим на изпълнение са проекти за к-с "Меден рудник", кварталите Долно Езерово, Горно Езерово и Сарафово.

"След Банево, Ветрен и Минерални бани да се готвят Крайморие, Българово, Черно море и Рудник", предупреди кметът Николов.

"Мой личен приоритет е пълноценното използване на минералните извори. Затова се радвам, че сега ще се работи именно в агломерацията около Бургаските минерални бани. Между другото, Бургас е първата община, която вече започна реално да се възползва от върнатите й минерални извори", заяви министър Караджова.

Пристигналата заедно с нея Ивелина Василева добави, че Община Бургас успешно работи по 9 тежки проекта, финансирани от ОПОС, което е поредно доказателство за високия й административен капацитет.

"Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани" включва строителни работи със следните параметри:

- Изграждане на разделна канализация в трите населени места с дължина: 44 876 м. битова и 8 902 м. дъждовна канализация и прилежащите по трасетата съоръжения.
- Изграждане на домови канализационни отклонения - 2 254 бр.
- Строителство на две канално-помпени станции и тласкатели към тях.
- Рехабилитация на водопроводна мрежа в трите населени места с дължина 42 486 м.
- Изграждане на нова ПСОВ в кв. Ветрен за 10 560 еквивалент жители, обслужваща Ветрен, Банево и Минерални бани.
- Строителство на довеждащата техническа инфраструктура до ПСОВ.
- Доставка и монтаж на машини и съоръжения за ПСОВ и КПС.


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
22.02.2012 Ще изграждат качествена ВиК мрежа в Бургас
24.01.2012 В м.с. Черно море правят канализация за 8 млн. лв.
20.09.2011 С "екшън план" решават канализационните проблеми по морето
14.09.2011 22 млн. лв. за нова канализация и пречиствателна станция в "Крайморие"
01.09.2011 Няма да връщат пари за канализацията в Маринка
28.08.2011 Двоен стандарт за канализация в Маринка
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).