Носете маски в автобусите! Ако ви хванат без предпазно средство, може да платите до 1000 лв. глоба

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:45 / 28.10.2020
1799
Екипи на полицията съвместно с общинската дирекция УКОРС извършиха проверки за носенето на предпазни маски в междуселищните автобуси. Целта на акцията е да се постигне по-голяма дисциплина от страна на гражданите при спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Инспекторите провериха близо 20 автобуса на двете автогари в града - "Юг" и "Запад", откъдето обичайно много граждани пътуват до други населени места от областта. Освен проверките за носене на предпазни маски на закрито, контролните органи инструктират водачите и пътниците да изпълняват стриктно предписанията на здравните власти за предпазване от инфекция с COVID - 19.

При днешната акция нарушители не бяха открити. Глобата за лице, което не носи предпазна маска според въведените правила, е от 300 до 1000 лева.

Кондукторите и водачите на автобуси от градския и междуградския транспорт са инструктирани как да действат при нарушение от страна на пътник. Ако лицето откаже да постави предпазна маска, кондукторът или шофьорът подава сигнал на спешния телефон 112. През това време автобусът спира на подходящо място и остава там, докато дойде екип на полицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).