Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Нов Център за обществена подкрепа откриха в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:22 / 03.07.2020Коментари (0)1396
Кметът Димитър Николов представи днес обновената сграда на улица "Филип Кутев" № 11, в която от септември ще се помещава новият Център за обществена подкрепа в Бургас. Старата, неизползваема и пустееща с години сграда вече е цялостно преобразена, модерно обзаведена и оборудвана за нуждите на социалния център.

Той е с капацитет до 100 места и 4 места за спешно настаняване. В него има център за спешен прием, две зали за индивидуална и семейна работа и зала за групова работа с деца и родители. Центърът е част от европейски проект, в който влизат още 4 нови социални центрове.

"С реализирането на този проект създаваме условия за предоставяне на грижи за най-уязвимите сред нас - деца и младежи, настанени в социални институции, лица с увреждания и с потребност от постоянна медицинска грижа. Новите социални услуги ще обхванат 300 деца и младежи и ще помогнат за тяхната реинтеграция в обществото. Освен това, чрез тях се разкриват нови 50 работни места за специалисти като психолози, логопеди, медицински сестри и социални работници", сподели кметът Димитър Николов.

Сградата на ул. "Филип Кутев" 11 е с нов покрив, нови подови настилки и покрития по стени, нови ел. и ВиК инсталации и видеонаблюдение. Фасадата й е цялостно топлоизолирана, с чисто нова дограма. Ремонтните дейности са съобразени с автентичността на сградата и намиращите се наоколо постройки. Дворното пространство е благоустроено, с оформен достъп за хора с увреждания и нова ограда.

Събитието се проведе в двора на центъра, като на него присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Здравеопазване и социални дейности" Мая Казанджиева, ръководителят на проекта Мирослав Жеков и Антония Дякова - координатор проект.

Центърът за обществена подкрепа на ул. "Филип Кутев" е част от европейски проект, реализиран от Община Бургас, в който влизат още 4 нови социални услуги - Центъра за комплексна подкрепа на лица с увреждания, който вече функционира в Морската градина, новоизграден Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в двора на Помощно училище "Отец Паисий" в ж.к. "Братя Миладинови", Преходното жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст на улица "Китка" в кв. Акации и Наблюдаваното жилище за младежи от 18 до 21 г. в партера на блок 408 в ж.к. "Меден рудник".

Строителните дейности в останалите нови социални центрове също са завършени. Те са обзаведени и оборудвани с необходимата медицинска и специализирана апаратура за рехабилитация и терапия, съобразена със състоянието и потребностите на ползвателите им. В момента тече подбор на специалистите, които ще работят в тях. През август те ще се обучават, а от септември ще започне функционирането на новите социални услуги.

Целта на всички нови социални центрове, които Община Бургас изгради или ремонтира, е да бъдат създадени условия и среда, стимулиращи индивидуалното личностно развитие и умения за самостоятелен живот на децата и младежите, изведени от социални институции.

Реализирането на новите социални центрове са по проект - "Създаване на условия за разкриване на 5 нови социални услуги на територията на община Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020 г., процедура "Подкрепа на деинституционализацията на грижите за деца".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: