Нова детска ясла, рибарско пристанище и самолетен атракцион в "Сарафово"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:23 / 08.02.2013
2178
Нова детска ясла ще бъде построена тази година в бургаския квартал Сарафово. Това съобщи заместник-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане на проектобюджет 2013. В капиталовата програма са заложени още и средства за разширение и подмяна на канализационната мрежа, за изграждането на шумоизолираща стена съвместно с АПИ и концесионера на летището. Ще бъде изграден и зелен пояс с дължина 958 м, засадени над 3 000 храсти и 450 дървета.

В квартала е предвидено изграждане на нова детска площадка, професионален тенис корт и тенис корт за начинаещи. Започва и реализацията на дългоочаквания проект за рибарско пристанище и прилежащите зони около него.

Зам.-кметът съобщи още и за идеята на Общината в Сарафово да бъдат разработени две атрактивни за туристически посещения места. Първото ще бъда самолетен атракцион, а второто - завършване на археологическите разкопки на древната църква до военния дом в Сарафово и изграждане на прилежаща инфраструктура, която да позволява посещение на туристи. Отделени са средства за ремонт на кметството, както и за поддръжка на уличната мрежа.

Изграждането на велоалеята Бургас - Сарафово става част от проекта за Интегриран градски транспорт и ще се осъществи до април 2014 г.

Жителите на Сарафово поставиха въпроси свързани със саниране на читалището, както и с възможността църковното настоятелство на храм "Свети Николай" да кандидатства за средства, с които да бъде ремонтиран покрива.

На общественото обсъждане присъстваха представители на фирмите за сметосъбиране, улично осветление, транспорт и пътна поддръжка, които поддържат квартала. Стана ясно, че от това лято, сметосъбирането ще се осъществява всеки ден.


Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).