Нова организация на движението в центъра на Бургас дава предимство на пешеходци и велосипедисти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:51 / 09.01.2015
2308
Нова организация на движението в центъра на Бургас дава предимство на пешеходци и велосипедисти. Това каза арх. Димитър Алексиев, началник на Отдел "Устройствено планиране" към дирекция "Устройство на територията".

Днес от 17ч. в Бургас ще се проведе обществено обсъждане за нова организация на Централна градска част и кв."Възраждане". "Организацията се прави с цел да послужи за планова основа за одобряване на инвестиционни проекти по балансирана градска среда за ЦГЧ и кв. "Възраждане", които инвестиционни проекти се изработват в момента и да послужи за планова основа за програмния период 2014-2020 година", каза началникът на отдел "Устройствено планиране".

Плановата основа е съобразена със стратегията на Община Бургас за даване предимство на интегриран градски транспорт и обслужването на гражданите с обществен превоз, предимство на пешеходците, на велосипедистите, за които ще бъдат изградени мрежи от велоалеи, а на последно място ще се дава предимство на личните моторни превозни средства.

Алексиев допълни, че общинската стратегия е съобразена и с това общината да осигури максимален брой паркоместа в ЦГЧ и "Възраждане" без да наруши останалите показатели на застрояване, като необходимите площи за озеленяване, зоните за отдих, детски площадки, пешеходни зони за осигуряване на пешеходното движение. Общественото обсъждане има за цел да се чуят различни гледни точки и на базата постъпилите предложения, да бъде направена рецензия на проектното решение, там където има нужда.

"По реда на закона за Устройство на територията и одобряване на общи и подробни устройствени планове, преди внасянето им на експертни съвети се прави обществено обсъждане. Тази план схема е направена от проектантите, като генерален план, но окончателно ще бъде одобрена от Общинския съвет, като план схема е работена в рамките на 6 месеца", каза още той.

Предварително са проведени работни срещи на които са присъствали ведомства като ОД МВР -Бургас, Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението и много неправителствени организации. Това не е първото обсъждане на тази схема, уточни арх. Алексиев.

"Последно преди да бъде внесена в Общинския съвет тя ще бъде представена и в комисиите към Общинския съвет", каза Алексиев.

Той добави, че всеки, който има предложение към този проблем, може да изпрати писмено предложенията на електронната поща на дирекция "Устройство на територията".

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
На това място бургаските абитуриенти ще си направят обща снимка
Отличиха най-успешните бургаски учители
Така ще изглежда зала "Младост" и района около нея след ремонта
Муден ремонт на улица вдига бургазлии на протест
Тези съгрешили в Бургаско шофьори преспаха в ареста
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).