Новата инициатива на Община Бургас "Активна ваканция" стартира в понеделник

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:14 / 27.03.2019
1570
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Новата инициатива "Активна ваканция" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас стартира в понеделник - 1 април. Всички записани участници трябва да са в двора на ПГСАГ "Кольо Фичето" в 8:30 ч. Всяко дете  трябва да си носи: шише с вода; несесер с материали за писане, рисуване + тетрадка и екип за преобличане. Обядът е осигурен от организаторите. Всеки родител на участника ще попълни формуляр на място.

Заниманията  от "Активна ваканция" продължават до  17:00 ч., когато участниците могат да бъдат взети.

"Активна ваканция" включва четене на любима книга, занимания по     английски език, баскетбол, волейбол, хип-хоп, театър, готварство и много игри на открито очакват всички деца.

Ваканцията е насочена към деца от 6 до 12-годишна възраст, като има за цел да насърчи тяхната активност в занимания с различен характер. Спортните занимания са включени с цел подобряване на двигателните им умения, четенето на любима книга за засилване на концентрацията и развиване на въображението, артистичните часове за разгръщане на творческия потенциал, готварството с цел насърчаване на здравословни навици на хранене.

Идеята е чрез интерактивните занимания да се подпомогне всестранното развитие на децата. В програмата на ваканцията е заложено обучението чрез пример. Участниците ще играят различни игри, ще се обучават в спортове и ще се движат активно. Това ще подобри комуникацията помежду им, спазването на правила, отборните цели и задачи.

Децата ще са разделени на три групи спрямо възрастта: 6 - 8 години, 9 - 10 години и 11 - 12 години. Със всяка група ще работи специалист и екип доброволци, които са част от програмата "Активни и здрави".

"Активна ваканция" ще се проведе в ПГСАГ "Кольо Фичето" от 1 до 5 април.

Проявата е част от програмата  "Активни и здрави" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).