Новият председател на Окръжен съд – Бургас: Ще работя за ефективно, по-качествено, по-достъпно и по-бързо правораздаване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:44 / 23.02.2018
3445
Новият административен ръководител - председател на Окръжен съд - Бургас, Росица Темелкова, се срещна със журналисти от региона, за да представи модела на диалог с медиите, който ще следва институцията. С тази своя първа среща, съдия Темелкова се запозна с хората на перото и словото, които често посещават и отразяват съдебни дела и процеси.

"Да изпълнявам длъжността "Административен ръководител" за мен е огромна отговорност. В работата си ще работя за ефективно, по-качествено, по-достъпно, по-бързо правораздаване. Окръжен съд - Бургас няма да затваря вратите пред Вас, а открито и прозрачно ще съблюдава да протичат съдебните процеси. Вие сте хората, които информирате обществеността и носите не по-малка отговорност. Ние, съда - като институция, ще Ви съдействаме в тази морална и професионална мисия до допустимата граница на нашите възможности!" С тези думи, председателят на съда, Росица Темелкова, откри срещата.

Росица Темелкова е завършила "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Магистрат с над 27 години юридически стаж, с ранг "съдия във ВКС и ВАС", с решение на Висшия съдебен съвет от 11. 05. 2005 г. От 1992 г. до 1998 г. работи като съдия в Районен съд - Бургас, оттогава до този момент е граждански съдия в Окръжен съд - Бургас. През 2009 г. е избрана за заместник - председател на институцията. От същия период е ръководител и на въззивно гражданско отделение в Окръжен съд - Бургас.

Новият административен ръководител на Окръжен съд - Бургас ще цели да утвърди съда, който ръководи, като институция, която се ползва с доверие на обществото. Съдия Темелкова ще се стреми да подобрява процесите в съда за постигане на бързина и прозрачност на правораздаването, чрез усъвършенстване на процеса на управление на човешките ресурси в съда, повишаване на професионалната квалификация и мотивация на магистрати и съдебни служители. В търсене на открит диалог със журналистите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).