Новият председател на Районен съд – Бургас встъпи в длъжност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:26 / 28.12.2018
2900
Новият административен ръководител – председател на Районен съд – Бургас, съдия Асен Радев, встъпи в длъжност

Избраният нов административен ръководител – председател на Районен съд – Бургас, съдия Асен Радев, встъпи в длъжност. Съдия Радев бе избран с единодушната подкрепа на съдиите и съдебните служители в институцията, както и от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Новият председател изрази своята готовност за пълна подкрепа към работата на колегите си. Той е категоричен, че ще държи на равнопоставеността на съдиите по отношение на дежурствата и еднаквата им натовареност с дела. Асен Радев каза: "Считам, че личният пример е този, който мотивира останалите. Напрежение в екипа на Районен съд – Бургас няма".

На изслушването пред Съдийската колегия на ВСС на 14.12.2018 г., висшите магистрати адмирираха решителността на кандидата да преодолява проблемите на съда. Съдия Радев бе определен като "правилен човек, който демонстрира скорост, логика и самообладание, важни за един ръководител“ и "мислещ човек, който има ясна визия за ролята на административния ръководител“.

Асен Радев е завършил "Право“ в Бургаски свободен университет. От 2009 г. е младши съдия в Окръжен съд – Бургас, три години по-късно става съдия в институцията, която вече ще ръководи. Има близо 13 години юридически стаж, 10 от които в съдебната система. С решение на ВСС от 2016 г., е повишен в ранг "съдия в Окръжен съд“. Година по-късно, за няколкомесечен период изпълнява функциите административен ръководител – председател на Районен съд – Средец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).