Ново уличното осветление в още две зони на Бургас!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:43 / 17.06.2021
1424
Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. От утре работата се премества на бул. "Демокрация“ – от ул. "Цар Симеон“ до ул. "24-ти Черноморски пехотен полк“, както и на ул. "Константин Величков“, съобщиха от Община Бургас.

Обновлението вече се случи на бул. "Тракия“, бул. "Стефан Стамболов“ - от "Никола Петков“ до "Демокрация“, бул. "Янко Комитов“, ул. "Проф. Яким Якимов“, ул. "Лазар Маджаров“, по-голямата част от бул. "Демокрация“, бул. "Христо Ботев“, бул. "Тодор Александров“, бул. "Сан Стефано“ – от бул. "Демокрация“ до бул. "Стефан Стамболов“, бул. "Мария Луиза“, "Булаир“, "Сан Стефано“ – от "Хр. Ботев“ до "Ст. Стамболов“.

Модернизацията на уличното осветление се случва след одобрен проект на Община Бургас, който получи финансиране по програмата за "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. С реализирането му ще бъдат подменени общо 2623 осветителни тела. Проектът включва също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии на Бургас.

С внедряването на мерките за енергийна ефективност градът ще плаща годишно с 200 000 лева по-малко за електричество, а лампите ще светят по-силно.

"Но най-важният ефект на по-доброто осветление е повишената безопасност на уличния трафик и сигурността на гражданите“, коментира кметът Димитър Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).