Няколко забрани за движение на тежкотоварни камиони в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:07 / 10.07.2014
3454
Няколко са забраните за движение на тежкотоварни камиони в Бургаско с цел облекчаване на трафика. Това каза началникът на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР - Бургас Жельо Танев. През летния сезон Бургаска област се характеризира с интензивно движение на леки автомобили към туристическите дестинации.

"Наред с леките автомобили, каравани и мотоциклети пътуват и голяма част товарни автомобили, тъй като за да се премине от Северна към Южна България се преминава от Варна към Бургас. През територия на нашата област преминава и част от автомагистрала "Тракия", която е основна пътна артерия в посока София. Преминава и пътя I-6 т.е. старият път за столицата през Айтос и Карнобат. Друг важен пътен участък за транспорта на стоки и товари е път I-9 Варна - Бургас - Малко Търново", каза Танев.

С цел да се облекчи трафика и да се намалят предпоставките за произшествия за летния период са издадени няколко заповеди, които ограничават движението на тежкотоварни автомобили по някои от пътните участъци.

"Със заповед е забранено движението на моторни превозни средства над 12 тона, включително със състав - ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за периода от 1 юли до 15 септември за дните: петък - от 18:00 часа до 21:00 часа и неделя от 14:00 часа до 20:00 часа. Освен това целогодишно е забранено движението на тази категория автомобили през официални празнични дни за последния работен ден преди празници от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен ден от 14:00 часа до 20:00 часа. В тази заповед са определи пътните отсечки, за които важи. За територията на Бургаска област това е пътя Варна - Бургас и път Бургас - Царево. Забраната не важи за моторни превозни средства извършващи превози на опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. В тази връзка сме създали организация за контролиране в тези часове, спиране и извеждане от пътя и спиране на товарните автомобили. Поставена е сигнализация на тези участъци от пътищата. Освен тази заповед във връзка с голямото натоварване по пътната отсечка Бургас - Поморие - Ахелой - Несебър със заповед е пренасочено движението на товарния трафик. Заповедта е от 24 юни и важи до 15 септември", каза Танев.

Той припомни, че за тежкотоварните автомобили, които трябва да избегнат този участък е въведен обходен маршрут през пътен възел "Бургас - север" към Каблешково , а от там за село Тънково до Слънчев бряг.

"Това е единственият обходен маршрут на основното трасе по път I-9 и заобикаляне на град Ахелой, който е изключително натоварен и към момента с трафик в двете посоки", допълни Танев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).