Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Няма мърдане за Иван от зрелищната гонка в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:07 / 24.01.2023Коментари (1)6473
© Burgas24.bg
Окръжен съд – Бургас потвърди определението на Районен съд – Бургас и взетата мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Иван Чонтов.

Делото бе образувано по жалба на обвиняемия, в която се настояваше, че не са налице предпоставките за вземане на най-тежката мярка. Защитата поиска отмяна на първоинстанционният съдебен акт и вземане на друга, по-лека мярка за неотклонение, между предвидените в закона - "Парична гаранция" или "Домашен арест". В последната си дума пред съда, обвиняемият заяви, че няма да се укрива и ще бъде на разположение на разследващите органи, ако му бъде взета по-лека мярка за неотклонение от постановената от Районен съд - Бургас.

Burgas24.bg припомня, че около 20.00 часа на 12 януари бе получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев" и “Македония". 

Веднага след това е получен нов сигнал за неправилно паркиран джип върху пешеходната пътека на същите две улици. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула. Забелязвайки ги, неадекватният мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по бул. “Христо Ботев" в посока ж.п. гара Бургас. 

Чонтов преминал през бул. “Иван Вазов", ул. “Спортна", бул. “Тодор Александров" и местността “Пода" в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. 

Полицаите са поставили лента с шипове в района на пътен възел Созопол, през които Чонтов е преминал и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на ул. “Стара планина" лек автомобил, със старозагорска регистрация. Неадекватният мъж успя да избяга и бе издирван цяла нощ от полицейските служители.

Чонтов е привлечен като обвиняем за извършени две престъпления. Те са по чл. 270, ал.1 от НК и по чл. 325, ал.3, вр. ал.1 от НК. За всяко от двете повдигнати обвинения е предвидена санкцията "Лишаване от свобода" до 3 години.

Според въззивната инстанция, първоинстанционния съд е достигнал до законосъобразния и обоснован извод, че може да се предположи в достатъчно убедителна за етапа на разследване степен, че Иван Чонтов е съпричастен към престъпните деяния. Законосъобразен е и извода на Районен съд - Бургас за наличие на всяка от кумулативно предвидените предпоставки в закона, всяка от която е достатъчна да обоснове необходимостта от вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Първата надлежно първоинстанционният съд е обосновал с поведението на обвиняемия при опита на полицейските органи за неговото задържане, завършило с укриването на обвиняемия от органите на реда. Според съда, хулиганските действия в случая не се изчерпват само с шофирането с превишена скорост, но и с повреждането на чуждо имущество /спрели на червен светофар автомобили и автобус/, както и със сблъсък със спряно ремарке. "Проявената в случая значителна упоритост, настойчивост и безцеремонност в действията, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи брутална демонстрация против установения в страната правов ред, с немалка продължителност. С действията си обвиняемия е дал израз на високата степен на неуважение към личността и обществото като цяло.", казва в мотивите си съдебната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.



Още по темата: общо новини по темата: 10
16.01.2023 »
16.01.2023 »
14.01.2023 »
13.01.2023 »
13.01.2023 »
13.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
Защо в Бургас има толкова много нарушители на пътя ,престъпници и наркотрафиканти? Много опасна зона започва става там....Дали полицаите не си затварят срещу рушвети?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: