Няма прошка! Оставят на топло Живко, замесен с кокаин за милиони!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:39 / 04.02.2022
1066
Бургаският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Бургас, с което спрямо Живко Н., привлечен като обвиняем на 28.01.2022 г., е взета постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“.

Според обвинителния акт от неустановена дата на неустановено място до 04.30 ч. на 05.09.2020г. в. Бургас без надлежно разрешително по ЗКНВП е държал 17 пакета високорисково наркотично вещество, а именно кокаин в различно процентно съдържание на основното вещество, с общо нетно тегло на кокаина 16 889.030 гр., на стойност 2 066 023.90лв., с цел разпространение, като наркотичното вещество е в особено големи размери.

Обвинението е за престъпление по чл.354а, ал.2, изр. второ, предл. четвърто, вр.ал.1, предл. трето и предл. четвърто от НК, което се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Обвиняемият обжалва пред въззивната инстанция наложената най-тежка мярка за неотклонение.

След като е взел предвид доводите на жалбоподателя и неговия  защитник, становището на прокурора и след запознаване с доказателствата по делото, Бургаският апелативен съд е намерил жалбата за неоснователна.

Според въззивния състав доказателства към момента позволяват да се направи разумно подозрение, за възможността обвиняемият да е съпричастен към извършването на деянието. По делото е приложена ДНК експертиза, от която е видно, че при изследването на клетъчен материал върху 7 от пакетите, намерени и иззети от тайник в багажник на лекия автомобил марка "Хюндай“ се констатира пълно съвпадение с ДНК профила на обвиняемия. Справките за регистрирани трудови договори свидетелстват, че осъденият за контрабанда на същия наркотик Николай Г. е работил като международен шофьор, като именно Живко Н. е бил негов работодател. Установени са и почти ежедневни телефонни контакти между двамата непосредствено до извършване на деянието от Николай Г.

Мнението на въззивната инстанция е, че е налице реална опасност от укриване на обвиняемия. Тя се обосновава с тежестта на обвинението, предвидената от закона наказуемост, както и от данните по делото, че  Живко Н. вече е напускал страната преди една година. Според апелативните съдии налична е и опасността от извършване на друго престъпление и тя се извежда от усложнения механизъм на извършеното деяние и вероятността от съпричастност на други лица.

Съдът е намерил, че обстоятелствата по делото характеризират обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност и подкрепят извода за наличие на опасност да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателното преследване, ако е на свобода. Поради това законосъобразна и адекватна спрямо него би била мярката за неотклонение "задържане под стража“.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
30.12.2020 Николай, спипан с кокаин на границата с Турция, няма да се прибере за празниците у дома
23.12.2020 Няма прошка за Николай, спипан с кокаин на границата с Турция
15.09.2020 Потвърдено: Постоянен арест за задържаните с над 18 кг кокаин Николай и
Стоянка
08.09.2020 Искат постоянен арест за двамата, опитали да пренесат през границата огромното количество кокаин
06.09.2020 Прокуратурата с брутални подробности за бомбастичния удар за над 5 млн. лева на границата
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).