ОУ "Елин Пелин" откри новия си модерен STEM център

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:41 / 28.04.2022
683
Бургаското ОУ "Елин Пелин“ направи важна крачка към прилагането на най-модерните технологии и методи на обучение. Учебното заведение представи своя STEM център, в който децата ще усвояват знания чрез използването на различни технологии.

На представянето на новото образователно пространство присъстваха зам.-кметът Йорданка Ананиева, представители на учебни заведения от различни градове в страната и експерти в сферата на образованието.

Директорът Пепа Запрянова и педагози от ОУ "Елин Пелин“ представиха възможностите, които центърът "STEM – наука без граници“ притежава, и демонстрираха как те се прилагат на практика.

Той има за цел да обедини всички изучавани дисциплини, като учебният процес се осъществява чрез бинарни уроци. Чрез съчетаването на знания от различни предмети децата ще развиват по най-добрия начин своето логическо мислене. Работата в среда от такъв тип дава добра възможност за развитие на креативните, творчески и познавателни способности на учениците.

Една от концепциите на проекта "STEM – наука без граници“ е образователният процес да се фокусира в развитието на силните страни на ученика, като насърчава развитието на неговия талант, да изследва света, да задава въпроси, да прави логически връзки и изводи.

Представянето на новия учебен център бе празник за цялото училище, в който своите умения и талант показаха с музикални и танцови изпълнения творчески групи от различни класове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).