Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ОУ "Любен Каравелов“ спечели страхотна награда от EVN България
Автор: Иван Сотиров 15:46 / 27.09.2019Коментари (0)2334
©
EVN България награди учениците от ОУ "Любен Каравелов“ Бургас с дигитална учебна дъска. Тя е спечелена от учениците от IV “Б“ клас през учебна 2018/19 г. като победители в конкурса на EVN България, е за изработване на макет, посветен на тема "Екологичен град“. Макетът представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия е енергийно ефективно, разумно и екологично.

Конкурсът е част от дългосрочната инициатива на дружеството "Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология.“ С първото място учениците получиха и голямата награда, осигурена от EVN България.

На церемонията по символичното връчване на наградата присъстваха г-жа Пепа Марчева, директор на училището, инж. Виолета Илиева, началник РУО Бургас, г-жа Жанет Стойчева, изп. член на съвета на директорите на EVN Електроснабдяване.

Мултимедийната дъска с интерактивен touch дисплей и специализиран образователен софтуер има интегриран компютър, който позволява електронни уроци или web базирани интерактивни приложения за нуждите на учебния процес. Дъската може да бъде свързана към наличните в класната стая електронни устройства /лаптопи, таблети или смартфони/, с които да работи в една обща система.

Web базираната образователна платформа позволява на учителите да разширят своя учебен инструментариум с използването на разнообразни илюстрации, анимации и презентационни възможности. Учителите могат да създават свои собствени презентации или да превърнат електронни учебници в интерактивни, само с няколко щраквания на мишката.

ОУ "Любен Каравелов“ е второто училище в Бургас, кoето печели голямата награда на EVN. През 2017 г. такава награда спечелиха и учениците от ОУ "Братя Миладинови“.

Инициативата на EVN България за обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата се реализира за 11-а поредна година.

Компанията стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като в края на учебната 2018/19 г. общо над 32 100 ученици са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Уроците се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа. Инициативата има за цел изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: