ОУ "Васил Априлов" ще отбележи тържествено 60 години от създаването си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:33 / 20.04.2019
2365
Основно училище "Васил Априлов“ ще отбележи тържествено 60 години от създаването си на 22 април с поредица от празнични събития. Ето подробности:

Ние от педагогическия състав вярваме, че историята  на едно училище е като историята на един народ, защото през класните стаи и учебни кабинети преминават поколение след поколение и отнасят по житейския си път онова, което са научили и на което са възпитани от своите учители.

През годините в основното училище са работили много всеотдайни педагози, които са развивали активна учебна и обществена дейност. Голям е приносът и на родители и ученици за благоустрояване сградата на училището. В хода на 60 годишната му история се е създала и съхранила традицията всички, съпричастни с училищния живот хора, да дарят част от себе си  за развитието и просперитета на училището.

В историята на едно училище има много светли дати и годишнини. Те са свързани с неговото откриване, даване име на училището, промяна в структурата, удостояване с високи правителствени награди, успешно представяне на възпитаниците му на състезателни изпити, спортни постижения и др.

За ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ АПРИЛОВ“, гр. Бургас ПЪРВА поред е учебната 1958/1959 година. Училището се помещава в I- ва и II- ра гимназии. Провеждат се обучение на две смени 9 паралелки. Директор на училището е Васил Ташков. Персоналът се състои от един Директор, един дружинен ръководител, 16 учители и 4 служители помощен персонал.

Сградата е построена през далечната 1939 г. и не е била предназначена за училище, през учебната 1960/1961 година, училището се премества в настоящата сграда, в която се помещава и до днес. През лятото на 2008 година в ОУ "Васил Априлов“ се прави ремонт на училищната сграда.

На 28 ноември 2012 година, в училище се открива ЦЕНТЪР ЗА МОДЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ по Проект, реализиран с подкрепата на Фондация "Америка за България“ и съфинансиран от учебното заведение.

2015/2016 учебна година е направена реконструкция и модернизация на двора на училището и спортните площадки със средства от Общината и от бюджета на училището.

През лятото на 2017 година е направен цялостен ремонт на първия етаж с обновени, съвременни и модерни класни стаи за бъдещите първокласници.

Към днешна дата Основно училище "Васил Априлов“ е съвременно, модерно училище и едно от най-предпочитаните в града – "Ние сме като всички, но го правим най-добре!“. Нашите ученици се реализират почти на 100% след 7 клас в престижни училища и заемат челни места с резултатите си от Национални външни оценявания IV и VII клас .

Учителската ни колегия е от професионалисти, педагози с висока академична подготовка, а кредото ни е "Качествено образование“.

От 2017/2018 учебна година ОУ "Васил Априлов“ е иновативно училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).