Обещаха по-качествена храна в детските градини на Бургас, модерна база за първокласниците и нови специалности в гимназиите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:53 / 28.12.2018
4234
Нов подход в образованието в бургаските училища е заложен като акцент в Проектобюджета за 2019-а на Община Бургас. Това обяви кметът на града Димитър Николов по време на брифинг, предаде репортер на Burgas24.bg.

Ще бъде въведена във всички бургаски училища нова програма "Първокласно начало". Тя включва изцяло модернизиране на всички класни стаи на бургаските първокласници. Става въпрос за 92 стаи, намиращи се на територията Община Бургас, включително и селата. Ще бъдат монтирани нови антибактериални подови покрития, самостоятелни чинове за децата, интерактивни дъски, технологично оборудване и други. "Ще бъдат осигурени средства за квалификация  и обучение на всички преподаватели, които поемат първокласници. Средствата за тази нова програма са изцяло обезпечени от общинския бюджет, ще бъдат необходими близо 1 млн. лв.", уточни кметът Николов.

Ще бъде въведена нова програма "Активни и здрави". Тя включва не само обновяване на дворни пространства, но и поредица от нови инициативи, промотиращи активен и здравословен начин на живот.  

Третият акцент в образователната програма е "Професия на бъдещето". С нея се цели да бъде модернизирано професионалното образование във водещите бургаски училища. За там за заделени близо 5 млн. лв. Ще бъдат модернизирани работни кабинети и работилници към бургаските училища. Ще стартират нови специалности в професионалните гимназии като софтуерно поддържане на автомобили, електрически превозни средства и хибриди. В Механотехникума ще има нова паралелка в областта на авиацията.

Тази година ще бъде довършена детската градина в кв. "Черно море" и новото училище в "Горно Езерово". Осигурени са близо половин млн.лв. за увеличаване на издръжката на децата в детските градини. Ще има по-качествено хранене, повече учебни помагала, провеждане на мероприятия на открито и др.

Повече вижте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
29.01.2019 След безкрайни дебати: Приеха Бюджета на Община Бургас за 2019-а!
10.01.2019 1000 нови паркоместа през 2019 - вижте къде!
28.12.2018 През 2019-а: Две емблематични за Бургас сгради ще претърпят пълна
промяна!
28.12.2018 Вижте подробности за Проектобюджет 2019-а на Община Бургас!
28.12.2018 Какво ще се случи в Бургас през следващата година, вижте какъв е Проектобюджет 2019!
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).