Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Облагородяват "Меден рудник", правят го по-комфортен за живеене
Автор: Екип Burgas24.bg 09:15 / 09.07.2014Коментари (7)2764
©
Нови междублокови пространства, детски и спортни площадки, изграждане на улици, осветление и десетки нови паркоместа. Това е предвидено да се случи в най-големия жилищен комплекс "Меден рудник". Масовото облагородяване е залегнало в Интегрирания план за градско развитие. С предвидените проекти в него ще се кандидатства по европейски програми, за да се осигури финансиране.

Предвижда се запустели и неподдържани големи междублокови пространства да се превърнат в зелени зони за отдих и спорт. Детските площадки ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност, като съоръженията ще бъдат съобразени с възрастта на децата, които ще играят там. Ще се стартира с облагородяването на 5 големи междублокови пространства, като нови паркоместа ще заменят старите ръждясали гаражи. Те ще бъдат с монтирано ново осветление и видеонаблюдение. Във всички зони ще бъдат изградени и достъпни маршрути за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

Две нови улици ще свързват пешеходно и транспортно големи зони в комплекса. По тях ще се осъществява вече и автомобилна връзка. Предвидено е и изграждането на велоалеи, както и зони за спорт и отдих.

Основната цел на проекта е да се създаде максимален комфорт за живот и отдих на живеещите в комплекса, което ще стане факт с проектите, които община Бургас ще реализира през следващия програмен период 2014- 2020 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В кс.Меден рудник няма кошчета за смет,няма крушки на вече изградените зелени площи,не се почистват редовно т.н.Пещеходните пътеки не се подновяват често и не се забелязват от пешеходците а от шофыорите въобще.Светлината на уличното осветление е слаба или почти я няма.
Aнонимен
на 09.07.2014 г.
0
 
 
Манталитета е на първо место но когато отидиш някъде и видиш чистота и подредба ще ти е неудобно да не пазиш чистота. Възхищавал съм се от много потдържани от живущите входове на блоковете. .....еееее как да не се стараеш и ти да опазиш този раьон. Браво на такива живущи които сами си облагородяват околното пространство.
Aнонимен
на 09.07.2014 г.
+1
 
 
Не е само Меден рудник,елате да видите простаците от блок 58 Славейков,някои от горните етажи даже нямат и кофи за смет,а изхвърлят торбите си от терасата или ги оставят в асансьора.Простотията ходи по хората!!!!Ако не са хората от Титан да почистват всяка седмица ще заприличаме на блок 20 в Ямбол.Имало е случаи те да чистят лайната им, а глупаците да хвърлят отгоре им.
+3
 
 
Да облагородят и част от жителите на М. Рудник, които си мятат торбите с боклука директно през терасата... такава свинщина граничи с ненормалност...
Aнонимен
на 09.07.2014 г.
-2
 
 
ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ СА МАНГАЛИТЕ,КОИТО ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ СЛЕД КАТО ИМ НАПРАВЯТ ТРИ БЛОКА,А НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА,ВОДАТА И ЩЕ ЧИСТИМ СЛЕД ТЯХ.ПРЕПОРЪЧВАМ ГИ НА ТЕЗИ С МАНТАЛИТЕТА ОТ ЦЕНТЪРА ДА ГИ ПРЕВЪЗПИТАТ И ДА НИ ПОКАЖАТ КАК СТАВА,А НИЕ ЩЕ ПРОВЕРЯВАМЕ КОЛКО ЗДРАВИ ПЛОЩАДКИ СА ОСТАНАЛИ СЛЕД МАНГАЛИТЕ!
Aнонимен
на 09.07.2014 г.
+2
 
 
Основната причина за некомфортното живеене в този жилищен комплекс не е липсата на зелени площи, паркове, детски площадки и т.н.. Основният проблем на комплекса е манталитета на голяма част от живущите там. До като продължат да живеят несоциализирани хора които си мисля, че още са на село нещата няма да се подобрят чувствително, без значение какви облагородявания се правят.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: