Областният награди с грамота и почетен знак младите огнеборци от "Орел – 160"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:59 / 28.06.2012
1370
Областният управител Константин Гребенаров награди с грамота и почетен знак ученици от СОУ "Никола Вапцаров" гр. Айтос - членове на Младежки противопожарен отряд "Орел-160". Поводът да получат високото отличие са постиженията и завоюваните призови места в областта на противопожарните спортове за деца и младежи, които учениците постигат през последните 12 години.

Да поздравят младите огнеборци дойдоха и заместник областният управител Златина Дукова, кметът на община Айтос - Васил Едрев, началниците на Пожарна безопасност и защита на населението в Бургас - комисар Васил Василев и на Регионалния инспекторат по образование - инж. Виолета Илиева

През 2004 г. «Орел-160» за първи път се окичва с титлата шампион на районни състезания. Печели първо място и на областните състезания в гр.Бургас. Записва първо участие на републиканските състезания. Младежкият противопожарен отряд е единственият в историята на състезанията "Млад огнеборец", който осем поредни години е неизменен участник в републикански състезания и три последователни години се е задържал в призовата тройка. През 2012 отрядът за пореден път печели І- во място на областните състезания в гр. Бургас, както и III-то място в комплексното класиране на Републиканските състезания. Заради високите си постижения през последните години младите огнеборци стават емблема на СОУ "Никола Вапцаров", на община Айтос и област Бургас в противопожарните спортове за деца и младежи.

Днес по време на срещата при губернатора младите огнеборци разказаха и за други инициативи, в които се включват като засаждане на дръвчета, разнасяне на брошури, оказване на помощ на хора в неравностойно положение, поставяне на къщички за птици и др.

От своя страна Гребенаров ги приветства за успехите, които постигат благодарение на упорития и целенасочен труд. Той поздрави директорката на училището, треньорите на отряда и представителя на противопожарната служба в Айтос, който също присъстваха на срещата и без чиято помощ учениците не биха белязали толкова победи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).