Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният подкрепя идеята Ахтопол да стане туристическо пристанище
Автор: Екип Burgas24.bg 11:25 / 02.02.2009Коментари (0)621
Областният управител на Област Бургас Любомир Пантелеев прие в кабинета си Н.Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България. На срещата присъстваха още д-р Ецио Пераро, директор на Италиански културен институт в България, д-р Фабрицио Камастра, директор на Италиански институт за външна търговия в България и г-ца Стефания Абати търговско аташе към Посолство на Италия.

Това е първото ми посещение в Бургаска област и целта ни е да запознаем местните власти и обществеността с нашата дейност, каза в началото Стефано Бенацо. Заедно с него на посещение в региона са ръководители на италиански търговски институции и предприемачи. Тази година отбелязваме 130 г. от установяване на дипломатически отношения между България и Италия и за нас перспективите за развитие са отлични във всички насоки, допълни още посланикът. Италианският дипломат постави въпроси, свързани с икономическите връзки, транспорта, културното сътрудничество между двете страни, образованието.

Областният управител запозна чуждестранните гости със социално - икономическата характеристика на региона. Той сподели нуждата от спешни и големи инвестиции в инфраструктурни проекти в региона, както и в изграждането на локални пречиствателни станции по морето. Областният управител изрази своето удовлетворение от факта, че докато е бил народен представител е поел инициативата малките пристанища по Черноморието да бъдат предоставени на общините. От миналата година това вече е факт и три пристанища са общински, каза Пантелеев. Нашата делегация ще посети Царево и Ахтопол, като ние считаме, че възможностите за развитие специално на пристанище Ахтопол са много големи, каза Стефано Бенацо. Посланикът сподели идеята на италиански предприемачи, които искат да направят там туристическо пристанище. Подкрепям изцяло това начинание в Ахтопол да бъде изградено модерно туристическо пристанище, като се отчетат интересите на местните рибари, коментира Любомир Пантелеев.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за развитие на Бургас и областта по отношение изграждането на трансграничния проект Коридор №8. Бургас ще бъде един от терминалите на Коридор №8 и регионът би могъл много по- добре да използва тези възможности, смята посланик Бенацо. В тази връзка италианската страна би ни оказала съдействие в областта на опазването на околната среда, туризма, екологията и обучението.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Kатастрофи Великотърновско
Реформи в БДЖ
1-ви юни - Ден на детето
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: