Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният помага за решаване на проблемите на пасажерското пристанище в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 15.08.2013Коментари (0)902
©
Областният управител на Бургаска област Павел Маринов се ангажира пред туроператори от областта с цялостно разрешаване на проблемите по организацията, гарантиране на сигурността и институционалното регламентиране на свободния достъп на автобусите обслужващи туристическия поток до пасажерското пристанище в стария град на Несебър, където се намира и ГКПП - Несебър.

Проблемът е, че сега пристанището се използва, както от рибарските кораби така също и за акостиране на круизни кораби, от които ежедневно на територията на общината след преминаване на граничен контрол навлизат и съответно отпътуват хиляди туристи. Постигната е договореност за промяна в бъдеще на местонахождението на рибарските кораби, така че да не се създават допълнително конфликтни точки между двата вида дейности - тази на рибарите и на обслужваните от различни туроператорски фирми туристически групи от цял свят.

Областният управител се ангажира да постави пред Министерството на транспорта за обсъждане и конкретно решаване на натрупаните през годините проблеми на пасажерското пристанище в Несебър, което е държавна собственост и набеляза непосредствени спешни мерки за максимално бързо уреждане на проблема с осигуряване на свободен достъп на туристическите автобуси до зоната на пристанището, както и за гарантиране сигурността на туристите в тази зона.

От своя страна кмета на община Несебър Николай Димитров изрази желание за активно съдействие на общината за решаване на проблема и заяви, че ще предостави общинска територия от тази част на града за изграждане в непосредствена близост до пристанището на паркинг и зона за маневриране на автобусите в близост до ГКПП.

Преобразуването на това пространство от стария град ще започне още отсега, но ще стане факт окончателно в началото на следващия туристически сезон.

Областният управител Павел Маринов вчера уважи празника на града - Успение Богородично и пожела на несебърлии бъдещи успехи в работата им за развитието на древния град, за модернизирането му и утвърждаването на града на ЮНЕСКО във все така желана от гостите от цял свят туристическа дестинация.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: