Областният щаб срещу коронавируса набеляза мерки за борба с COVID-19

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:16 / 13.03.2020
1645
Областна управа ще минимизира по два начина струпването на възрастни хора в пощите, в дните за получаване на пенсия. Първият е чрез мобилни екипи, които да раздават пенсиите по места. Другият е като се даде възможност пенсията да бъде взета от техни близки родини. Това ще става  с обикновено пълномощно, както и с лична карта на пенсионера и лицето, което ще приеме парите.

Ще бъде въведена организация за ограничаването на струпването на хора в държавните администрации. Чолаков апелира гражданите да се възползват от електронните услуги.

"Обсъдили сме варианти по отношение на лицата, поставени под карантина в случай, че някое нарушава забраната. Това е алгоритъм, който ще уточняваме допълнително с ОД на МВР и с прокуратурата, тъй като и към настоящия момент съществува законов механизъм да предотвратяваме подобни нарушения. Изговорихме варианта в случай на преместване на лице под карантина от едно населено място на друго то да бъде задължено да уведоми джипито си", обяви още Чолаков.

Повече за мерките вижте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).