Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Областният управител отличи общественици по повод Деня на будителите
Автор: Екип Burgas24.bg 09:46 / 01.11.2022Коментари (0)460
По повод Деня на будителите и в знак на уважение към цялостната им дейност областният  управител проф. Мария Нейкова отличи с грамоти общественици, които с дейността си поддържат духа на обществото буден и жив, които със своя обществен принос утвърждават националното ни самочувствие и ни карат да се чувстваме горди от постиженията им.

Събитието се провежда за втори път в историята на Областна администрация Бургас и е по инициатива на областния управител проф. Нейкова.

"Щастлива съм, че инициативата по повод 1 ноември, която започнах миналата година, продължава и днес. Аз силно вярвам, че човекът без човек не може, че вдъхновението да успяваме, да сме добри, идва от нечий пример“ - приветства емоционално присъстващите областният управител Мария Нейкова и допълни, че съвременните будители ги има и днес за щастие на Бургас, България и света.

Отличени с Почетна грамота на областния управител на област Бургас са:

-          Хорова школа "Милка Стоева“ за принос в утвърждаването на хоровото изкуство и активна творческа дейност и във връзка с 75-годишнината на школата.

-          Симеон Димитров – режисьор, поет, преводач и преподавател, създател на специалността "Актьорско майсторство“ в бургаското музикално училище, за принос към развитието на бургаския културен живот, дългогодишна творческа дейност и постижения с млади хора, за  и по повод 80-годишния му личен юбилей.

-          Недялко Йорданов – име, превърнало се в синоним на Бургас, по повод 60-годишният му творчески юбилей в театъра и за принос в развитието на бургаския културен живот, издигане авторитета на града, дългогодишна творческа дейност, активна гражданска позиция и утвърждаване на словото, ценностите и на българския език.

-          Лъчезар Томов – ученик в 4 клас в ОУ "Васил Априлов“, гр. Бургас – за изключителни постижения на национални и международни олимпиади по математика и издигане престижа на Бургас. През учебната 2021/2022 г. е спечелил 33 отличия, сред които: Първо място на Олимпиада по математика в Югоизточна Азия 2021, Първо място в Тайландската международна математическа олимпиада, Златен медал и награда "Легенда на турнира“ за получени два диамантени и един златен медал за три поредни години от Тайванската олимпиада и много други.

-          Мария Димиева – учител, ръководител на Център за подкрепа на деца и семейства в гр. Малко Търново, но най-вече учител по човешки добродетели. Години наред ежедневно тя дава път и надежда на деца с уязвимости от района на Малко Търново, като насърчава любознателността им, мотивира ги да учат и да се развиват, насърчава тяхното професионално развитие, възпитава ги в разбиране, добрина и съчувствие. От всичко това не са изключени и техните семейства.

-          Весела Христова – пенсиониран главен учител в НЕГ "Гьоте“ – за принос към образованието и просветата, иновативни подходи в преподавателската дейност, активна работа в сферата на гражданското образование на учениците, възпитание в толерантност, родолюбие и човешки ценности.

-          Камелия Станева – психолог и университетски преподавател. Отдава от свободното си време напълно доброволно, само по силата на личните убеждения, че всяко дете има право на образование, топлина и добра дума. След работа пътува до Малко Търново, където се грижи за деца, непосещаващи училище, за деца със специални образователни потребности, жертви на насилие и живеещи в семейства с насилие. Помага и на майките им, като ги учи как правилно дас е грижат за децата си.

-          Народно читалище "Димитър Полянов – 1862“, гр. Карнобат – по повод 160 години от учредяването му и за изключителен принос и всеотдайност в културата и читалищната дейност.

-          Народно читалище "Ангел Величков - 1902“, с. Росен, община Созопол – по повод 1л0 години от учредяването му и за изключителен принос и всеотдайност в културата и читалищната дейност.

-          Грамоти за достойно представяне на XII Национален събор на народното творчество в Копривщица-2022 и популяризиране на регионалното фолклорно богатство и традиции получиха всички читалища от 7 общини от Бургаска област, които представиха региона на Събора.:

В заключение на тържествената церемония проф. Нейкова акцентира, че държавата никога не трябва да забравя постиженията, защото именно те са мотивиращата сила, да се развиваме в посоката, където всеки ще срещне своята оценка за следата, която оставя за идните поколения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: